Skip to main content
2013. augusztus 20. - 09:00

Barackkal fogadták a válogatottat Dél-Koreáben

Huszonkét órás utazás után megérkezett Csungdzsuba, a világbajnokság helyszínére a magyar válogatott első csoportja (a para-evezősök ma érkeznek).

A szállás Szuanbo-ban van, nagyjából félórás autóútra a pályától.

A házigazdák “Köszöntjük az evezős VB magyar résztvevőit” transzparenssel, virágcsokorral, egy rekesz barackkal, és kisebb ünnepséggel fogadták a küldöttséget.

A szállás megfelelő, 2 ágyas, tv-s, légkondicionált, fürdőszobás, tágas szobák, normál körülmények.

A 73 résztvevő ország java már megérkezett a vb helyszínére. Az elhelyezkedés után az edzők, a pályán átvették a hajókat, és elkezdték a beállításokat.

A második napon már vízre is lehetett szállni, így edzés volt délelőtt és délután is.

Kicsit zavaró volt, hogy a délelőtti tréning alatt, folyamatosan szálltak fel a pálya melletti katonai támaszpontról a harci gépek, nagy dübörgéssel. Délután aztán megszűnt a zaj.

A helyszínen három impozáns, újonnan elkészült létesítmény fogadta a csapatokat: – Új hajótárolók (12 hangár részből), ergo terem, öltözők, felül szállások. – Irodák, étkezde, tárgyalók, kondi termek, öltözők, orvosi szoba. – Hatalmas tribün, céltorony,

A helyi időjárásra a fülledt, párás levegő jellemző, a hőmérséklet 30-32 Celsius fok körül mozog. A mieink mozgását, mindennapi dolgainak intézését a csapat mellé rendelt segítő, Ana könnyíti meg, aki néhány szót már magyarul is beszél.

A világbajnokság augusztus 25-én, vasárnap – helyi idő szerint – délelőtt tízkor kezdődik Az időeltolódás hét óra.

Ficsor László, szövetségi kapitány