Skip to main content

Július 2-án hazánkban egy soha nem látott dologra készül Bakos András a “Sámson óceán átevező expedíció” magyar tagja, valamint hazai evezéstechnikai edzője és edzőtársa, Nagy Csaba.

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén, a Balatonon rendezett 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjon indul el András és Csaba, hogy felvegyék a harcot a széllel, a hullámokkal és az időjárás viszontagságaival, illetve hogy a magyar tengeren is próbára tegyék Sámson-t, a 13,4 méter hosszú, 2,9 méter széles 650 kilogrammos karbon óceáni evezős hajót, mely egyedülálló önvisszafordulási képességgel rendelkezik. (Erik, az expedíció Új-Zélandi tagja a távolság miatt sajnos csak lélekben lehet velük, de sok ezer kilométer távolságból is szorít a párosnak a 155km hosszú kihívás sikeres teljesítéséhez.) 

A magyar vonatkozású óceán átevező expedíció, melynek alakulását a hazai médiában is követni lehet, nagy erőbedobással keresi a támogatókat, hogy a maradék felszerelést és élelmiszert biztosítva, rajthoz állhassanak New York-ban. Mindeközben pedig kifejezetten a hazai nagyközönség növekvő érdeklődésére tekintettel vágnak bele a Kékszalag 155 km-es távjának, szintidőn belüli teljesítésébe, melyet bárki élőben követhet az http://www.oceanatevezes.hu weboldalon a hajóra szerelt kamerák és jeladó segítségével.

A kihívás sikeres teljesítéséhez, Andrásnak és Csabának gyakorlatilag folyamatosan eveznie kell párperces megszakításokkal, időjárástól függően akár 48 órán keresztül is, a kékszalag népes mezőnyével, így a Kékszalag versenyen való részvétel, kiváló erőpróba a gigászi 6100 kilométeres táv teljesítése előtt mind fizikai, mind pedig mentális értelemben. A partról is jól látható, különleges formájú evezős hajót és elszánt legénységét érdemes lesz lencsevégre kapni, mert a közönség által készített legjobb fotókat és videókat melyeket meg is osztanak, a verseny után jutalmazzák.
 
 

CsatolmányMéret
Image icon Bakos András és Nagy Csaba.png534.67 KB