Skip to main content

 Híres magyar sportolók szavalnak november 5-én a Nemzeti Nagyszínpadán, többek között Sors Tamás kétszeres paralimpikonunk.
 
Először 2014-ben, a Magyar Nyelv Napján rendezte meg a Nemzeti Színház a Vers a bajnoktól estet. A siker nyomán idén újra közismert és szeretett magyar sportolók vállalták, hogy megosztják a közönséggel kedvenc verseiket. November 5-én este 7 órától bizonyítják, hogy szavalásban is képesek bajnoki teljesítményt nyújtani.
 
A fellépők között ott lesz Sors Tamás kétszeres paralimpiai aranyérmesünk, világ- és Európa-bajnok úszó is. A pécsi versenyző először a pekingi paralimpián szerzett aranyérmet, 100 méteres pillangó úszásban, majd Londonban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Jelenleg gőzerővel edz a riói megmérettetésre, hiszen a tét nem kisebb, mint a címvédés.
 
A Vers a bajnoktól est során színpadra lép még Szávay Ágnes teniszező, Gergely Gábor világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar labdarúgó, Kökény Bea Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kőbán Rita kétszeres olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, Rátgéber László, Magyarország egyik legsikeresebb kosárlabda mesteredzője, Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, Módos Péter olimpiai, és VB bronzérmes birkózó, Balogh Gábor világ- és Európa-bajnok,olimpiai ezüstérmes öttusázó, Petrovics Gabriella Európa-bajnok ökölvívó, Besenyei Péter világbajnok műrepülő.
 
A műsort Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó és Mohay Bence sportriporter vezetik majd. További fellépőként a Nemzeti Színház művészei, Tompos Kátya, Olt Tamás, és Bakos-Kiss Gábor énekelnek majd. Az estet Seres Tamás rendezi.