Skip to main content

A hétvégén megkezdődnek a vízi versenyek az evezősöknél. Budapesten, a Soroksári Duna-ágban rendezendő szombati regattára 21 egyesületből 174 hajóegység és 264 beülő nevezett.

A hivatalos, április 17-ei Évadnyitó Széchenyi Verseny és az április 16-ai Kishajós Bajnokság előtt a válogatottak és a válogatott aspiránsok kishajó egységekben szállnak vízre; ezúttal azonban nem a megszokott 2000 méteres, hanem a hosszabb, 6 km-es távon. Férfi és női számokban, egypárevezős és kormányos nélküli kettesekben, felnőtt és ifjúsági korosztályokban küzdenek az első helyért, biztosítják helyüket a válogatottban.

Előzetesen a Fáth András szövetségi kapitány által meghirdetett csapatok, akik a szlovéniai Bledben megrendezésre kerülő augusztusi kvalifikációs világbajnokságon képviselik hazánkat, már túl vannak egy alapozó, olaszországi meleg vizes edzőtáboron. Jelenleg a dunavarsányi tavaszi edzőtábort megszakítva, bizakodva várják a szombati versenyt. Varga Tamás világ- és Európa-bajnok valamint párja, Galambos Péter világbajnoki bronzérmes és világkupa-győztes a könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszámban, Simon Béla és Juhász Adrián U23-as világbajnoki ezüstérmes páros kormányos nélküli kettesben, Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsanna Európa-bajnoki negyedik helyezettek könnyűsúlyú kétpárevezősben, míg Szabó Katalin U23-as világbajnoki bronzérmes illetve Gyimes Krisztina ifjúsági vb-nyolcadik a kétpárevezős hajóegységben készülnek.

Mellettük természetesen mások is szeretnének elindulni a kvalifikációs világbajnokságon, ők egyelőre a „B” válogatott keret tagjai, és az eredményeiktől függően kerülnek be az utazók közé, a további hajóegységekben.

A március 26-i hosszútávú verseny a Soroksári Duna-ágban reggel tíz órakor kezdődik.