Skip to main content

 Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett szezonzáró versenyen kilenc egység, közel ötven evezőssel teljesítette a nagyjából öt kilométeres szakaszt.

A mikulás sapkás evezősöket 8 fokos levegő várta, így a szikrázó napsütésben kifejezetten kellemes időtöltés volt teljesíteni a távot.

A Külker stég – Északi összekötő híd – Külker stég szakaszt 15 perc és fél óra között húzták le a négyesek. A legénységet szabadon lehetett összeállítani, de a szervezők plusz (1) pontot adtak, ha a hajóban női evezős húzott. Ennyit hozott az ifi is, de ha serdülő is tagja volt a legénységnek az többet ért (3), pláne ha tanuló (4), vagy mini (6). Díjazták a veterán indulókat is. A C kategória 1, a G 5 bónuszt ért, ám a kormányos nem számított. A csapatban ülő versenyzők pontszáma minimum tíz volt.

Sokan öltöztek az alkalomhoz illően. Volt, aki agancsot viselt, de olyan is akadt, aki krampusz jelmezt öltött. Mihály Tibor maga volt a megtestesült Mikulás: alapértelmezett borostájára, még fehér vattaszakáll is került.. A remek hangulatú verseny közben forralt bor kaptak a sportolók és a nézők, a végén pedig zsíros kenyér és házi készítésű sütemény volt a Mikulás menü.

A rendezvény végén a Külker Evezős Klub munkatársai, a versenyzők és a látogatók segítségével lebontották, szétszedték a stéget, s ezzel befejezettnek nyilvánították a 2013-as szezont.

Videó rövidesen.