Skip to main content
2010. május 02. - 10:33

Az Alliquander-Hajdú kétpárevezős a Simády-emlékverseny első napján is kiemelkedően teljesített

Jelentős magyar győzelmekkel kezdődött a szegedi Maty-éren megrendezésre kerülő nemzetközi evezősverseny, a Dr. Simády Béla Emlékverseny. Az első napon 23 versenyszámban hirdettek győztest.

Az augusztusi, egyetemi vb főpróbájaként jegyzett viadalon a hazai evezősöket a szerbek, horvátok, szlovákok és osztrákok alig tudták megszorongatni.

– Az Olimpiai Reménységek Versenyére készülő 16-17 évesek hozták a tőlük elvárható papírformát. Az ifiknél a férfiak esetében még vannak további kérdőjelek a csapategységek kialakítását illetően, ezek remélem, a közeljövőben kialakulnak. Egyes felnőtt egységek tekintetében is még további versenyek szükségesek ahhoz, hogy a nagy, nemzetközi viadalokon a legoptimálisabb egységeket ültethessük majd össze. Válogatottjaink nagy része a külföldieket megelőzve végzett futamában. Ha ki kellene emelnem valakinek a teljesítményét, a tavalyi legeredményesebb párost, a most válogatottként induló Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsa női kétpárevezős magabiztos győzelmét említeném – értékelt a kapitány, Ficsor László.

Teljes eredménylista:

https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/legacy-uploads/files/verseny/letoltes/eredmenyek_szegednki_elso_napi_dontok.rtf

 

Budapest, 2010. május 1.

Vasvári Ferenc

CsatolmányMéret
Microsoft Office document icon elodontok_szombat.doc97 KB
Microsoft Office document icon kozepfutamok_szombat.doc32.5 KB
Microsoft Office document icon eredmenyek_szegednki_elso_napi_dontok.doc76.5 KB
Image icon szeged_nki2010.jpg120.23 KB