Skip to main content
2014. augusztus 01. - 11:41

Augusztus első hetében az ifiké a főszerep

Idei Ifjúsági Világbajnokságot a németországi Hamburg városában rendezik meg augusztus 6 – 10. között. Az eseményen 57 ország 732 sportolója vesz részt, köztük 9 magyar sportolóval.

A női egypár evezős egységben induló Horváth Kitti (FEC) idén az ifjúsági Európa Bajnokságon 8. helyezést ért el, a bledi nemzetközi regattáról pedig egy bronzéremmel és egy negyedik hellyel tért haza. Kitti a pár héttel ezelőtti országos bajnokságon másodikként ért célba ebben a versenyszámban. A FEC versenyzőjének az idei korosztályos világbajnokságon 34 egypár evezőssel kell majd megküzdenie. (Edzője: Danó Károly)

A másik, Ifi Világbajnokságon induló női egységünk a kétpár evezős versenyszámban induló Preil VivienGadányi Zoltána (Külker EK) összeállítású egység. A lányok már tavaly is ifjúsági válogatottak voltak, az idei ifjúsági Európa Bajnokságon pedig a 7. helyet szerezték meg ebben a versenyszámban. Az idei országos bajnokságon mindketten bajnokok lettek egypár evezősben, hiszen Vivien a könnyűsúlyú-, míg Zoltána a normál súlyú egypár evezősök döntőjét nyerte meg, és aranyérmet szereztek normál súlyú kétpár evezős egységben is. A lányoknak Hamburgban 21 ellenfele lesz. (Edzőjük: Lőrincz Attila)

A férfi kétpár evezős egységben induló Ács Kristóf és Bácskai Máté tavaly még a serdülő válogatott tagjai voltak, a 2013-as évben az Olimpiai Reménységek Versenyén, illetve a bledi nemzetközi versenyen nyertek aranyérmet. A váci egység az idei évben az ifjúsági EB legeredményesebb magyar összeállítása lett, hatodik helyen végeztek a kétpár evezősök mezőnyében, az országos bajnokságon pedig második helyen eveztek át a célvonalon ebben a versenyszámban. Németországban igen nagy mezőnyben fognak versenyezni, hiszen összesen 26 nemzet adta le a nevezését előzetesen. (Edzőjük: Mácsik Miklós)

A Furkó Kálmán (Szolnoki Sportcentrum), Légrádi Levente (GYVSEK), Sőnfeld Álmos (GYVSEK), Szabó Márton (Szolnoki Sportcentrum) összeállítású egység az idei korosztályos Európa Bajnokságon a 9. helyen végzett, Bledből pedig egy 4. és egy 5. hellyel térhettek haza. Kálmán és Márton az országos bajnokságon ezüstérmet szerzett kormányos nélküli kettesben, Levente és Álmos pedig kormányos kettesben nyert aranyat. Az Ifi Világbajnokságon a fiúk 16 másik egységgel fognak megküzdeni a jobbnál jobb helyekért. (Edzőjük: Molnár Dezső)

A világbajnokság augusztus 6-án (szerdán) kezdődik, és vasárnap az „A” és a „B” döntőkkel ér majd véget.

Online ITT lehet majd követni az eseményeket. 

Műsortábla ITT.

 

Sok sikert kívánunk minden magyar egységnek!

-SB-