Skip to main content

Az elmúlt hétvégén zajlott a németországi Essenben az évenként megrendezett nemzetközi regatta, ahol idén 19 evezősünk képviselte Magyarországot. A két napos regatta során szombaton és vasárnap egyaránt zajlottak előfutamok és döntők. 
 
 
 
 
 
Szomabti eredmények:
Matheisz József a  2. legnépesebb versenyszámban sokáig harmadik helyen küzdött, végül erős hajrával a második helyen ért célba az U23-as egypárevezősök döntőjében.
-Csányi Péter és Vancsura Bendegúz szintén második lett miután a rájuk jellemző erős utolsó 500 méteren lehagyták, sőt közel 4 másodperccel meg is verték az 1500 méternél még vezető Francia egységet.

-Szigeti Roland és Bajcsi Bertold alkotta U23-as könnyűsúlyú kettes a felszakadozott mezőnyben magabiztosan, szintén a második helyen végzett.
-Két női U23-as kétpárevezősünk egymás ellen küzdött a döntőben, Horváth Kitti és Bertus Kitti a 7. helyen értek célba, míg Bácskai Dominika és Papp Dorottya mögöttük zárt a 8. helyen.
-Csiszár Péter és Szlovák Bence délelőtti előfutamjukból másodikként jutottak tovább, majd 4. helyen értek célba az U23-as könnyűsúlyú kétpárevezősök döntőjében.
-Polvika Dóra, Krémer Eszter, Kiffer Dorina és Domonkos Zita az felnőtt könnyűsúlyú négypárevezősök között a 3. helyen zárt a mai napon.
-A férfiak között (felnőtt Ks négypár) Fiala Balázs, Juhász Dániel, Müller Márk és Németh Sámson féltávnál még némi hátrányban volt, azonban egy erős hajrával szintén a 3. helyen tudták zárni a versenyt.
 
Vasárnapi eredmények:
-Matheisz József, aki délelőtti előfutamából első helyen jutott tovább, rajt-cél győzelemmel nyerte meg az U23-as egypárevezősök döntőfutamát! A népes mezőnyben kitűnően helytállt, magabiztos 3 másodperccel megelőzve a mögötte beérkező Brit egységet.
 -Csányi Péter és Vancsura Bendegúz második helyezést szerzett az U23-as kormányos nélküli kettesek versenyében.

-Szigeti Roland és Bajcsi Bertol szintén rajt-cél győzelemmel elsőként haladt át a célvonalon az U23-as könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek döntőjében.
-Csiszár Péter és Szlovák Bence 5. helyezést szerzett U23-as könnyűsúlyú kétpárevezős egységben.
-Horváth Kitti, Bertus Kitti, Bácskai Dominika és Papp Dorottya összeállítású U23-as négypárevezős egységünk 2-ként ért be a délutáni döntőben.
-Polivka Dóra, Krémer Eszter, Kiffer Dorina és Domonkos Zita könnyűsúlyú négypárevezős egység 3. helyezést szerzett.
-Fiala Balázs, Juhász Dániel, Müller Márk és Németh Sámson a tegnapival azonos mezőnyben előrelépve, 2. helyen zártva a versenyzést.

Pontos eredményeket részidőkkel itt találtok: 
http://www.errv.com/…/huegel…/registration/live-results.php…
Gratulálunk az eredményekhez minden versenyzőnek és edzőjüknek!
További jó felkészülést és sikeres versenyszezont kívánunk!