Skip to main content
2012. szeptember 09. - 16:11

Arany-, ezüst-, és bronzérem az Egyetemi és Főiskolás Világbajnokságról.

Az Egyetemi és Főiskolás Evezős Világbajnokság utolsó versenynapján korán kezdték a napot a versenyzők: Galambos Peter (Vác Városi Evezős Club), az Óbudai Egyetem hallgatója – edzője: Rapcsák Károly – már reggel 6-kor az evezős pályán edzett. Edzés után a változó szélirány és erősség miatt hajóállítás, majd mérlegelés volt a program a verseny előtt.
Péter, aki egyébként ma ünnepli 26. születésnapját, könnyűsúlyú egypárevezősben abszolút esélyesként állt rajthoz és – bár súlyához nem passzoló, normálsúlyú hajót biztosítottak számára a szervezők, amit nehezen szokott meg – nem okozott csalódást: komoly versenyben, de legyőzte a lengyel versenyzőt, harmadik helyen a svájci hajó ért célba.
Peti futama után következett a női kétpárevezősök döntője: Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) – edzőjük: Ficsor László – a németekkel vívott nagy csatában, mindössze 0.44mp-el szorult a második helyre, ezzel ezüstérmet szerezve. Harmadik helyen a cseh páros ért célba.
A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök futamában – Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel (EDF Démász Szeged VE) a Szegedi Tudományegyetem hallgatói (edzőjük: Szierer János) – a kezdeti 5. helyről küzdötték fel magukat a bronzérmet jelentő 3. helyre. Első helyen a német, második helyen az olasz hajó ért célba.
A döntőket a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség képviselői Kovács György és dr. Lénárt Ágota is megtekintette. A világbajnoksággal egy időben rendezte a FISA az utánpótlás edzői konferenciáját, ahol Szántó Éva és Ficsor László képviselte a hazai színeket.
A verseny után ma este záró partin vehetnek részt a versenyzők és résztvevők, majd egynapos pihenő után kedden térnek majd haza. A három érmes csapat pedig szerda este indul a Felnőtt Európa-bajnokságra, melyet az olaszországi Varese-ben rendeznek szeptember 14-16. között.