Skip to main content
Mindössze harmincegy méter hiányzott a teljes sikerhez
 
Bár a világcsúcs ez alkalommal elmaradt, a szép magyar siker ezúttal is megszületett. dr. Alliquander Anna(képünkön), az ergométerezés specialistája ugyanis megismételte tavalyi sikerét az amszterdami ERGOHEAD2010 elnevezésű nagy nemzetközi versenyen.
 
Az utóbbi években a hatezer méteres táv helyett 20 percesre átalakított vetélkedőn a Danubius Nemzeti Hajós Egylet könnyűsúlyban mérlegelt élversenyzője megfázással küszködve volt kénytelen rajthoz állni. Ráadásul nem tudott megfelelő gyógyszert kapni, így teljesítménye mindenképpen dicséretes. A tavaly általa felállított 5415 méteres világcsúcstól mindössze 31 méterrel lemaradva, 5384 méterrel zárta a rendelkezésére álló 20 percet, amellyel első lett. A felső súlyhatár nélküli normálsúlyú nők között is csak egyetlen versenyző ért el nála jobb eredményt.
 
A férfiak könnyűsúlyú erőpróbája világcsúcsot is hozott. A kétpárevezésben olimpiai nyolcadik helyezett portugál Pedro Fraga 6150 métert teljesített az evezőpadon, amely egyébként a téli időszakban szerte a világban az evezősök első számú erőfejlesztő berendezése. Ebben a kategóriában elindult Lőrincz Attila (Külker EC) is, aki a nyolcadik helyen végzett.
 

Forrás: JochaPress