Skip to main content

Sarudról indul az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regatta augusztus 26-án szombaton. A versenyen a tájékozódási futáshoz hasonlóan itt is különböző, előre megadott ellenőrzőpontokat kell megtaláljanak az indulók, azonban most vízen, evezős hajókkal.

A Magyar Evezős Szövetség Rekreációs és Szabadidő Bizottsága, a Külker Evezős Klub Óbuda és a GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület 2017. augusztus 26-án a Tisza-tavon szervezi a világ első tájékozódási evezős versenyét, az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regattát és a hozzá kapcsolódó evezős fesztivált. Ez a különleges regatta a sport és a természet egységet és élményét kínálja minden résztvevőnek, aki ellátogat a Tisza-tóra.
A verseny alatt a közel száz nevező érintheti majd a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. A pontos útvonalat és távot az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt közvetlenül kapják majd meg az indulók, akik kétfős és négyfős egységekben indulhatnak kormányosokkal kiegészülve percenkénti indítással. Ezek a pontok mind megtalálhatóak a helyszínen a versenytől függetlenül is, tehát a szervezők nem helyeznek ki extra tereptárgyakat a természet megóvása érdekében. Az ellenőrzőpontok jellemzően táblák lesznek, de előfordulhat egyéb építmény is.
A szervezők célja a kezdeményezéssel, hogy népszerűsítsék a rekreációs evezést és Magyarország második legnagyobb tavát, a gyönyörű természeti értékekkel bíró Tisza-tavat. A verseny után a sarudi Kalandparton, a regatta bázisán koncertekkel készülnek a szervezők. A hangulatos eseményre örömmel várják az érdeklődőket.

A verseny honlapja: http://orientalrow.com
További információ:
Mihály Tibor főszervező
+36-20-123-4567
orientalrow@kulkerek.hu