Skip to main content

Hétvégén a Velencei-tavon rendezi a Magyar Evezős Szövetség az eredendően Visegrádi-négyek országainak, több sportágban kiírt evezős Olimpiai Reménységek Versenyét. A 15-16 éveseknek meghirdetett június 3-ai regattán a vendéglátó magyarokon, illetve cseheken, lengyeleken és szlovákokon kívül Ausztria válogatottja is hajóba ül.

Az idei evezősverseny rendezési jogát Magyarország 2010 novemberében nyerte el. Ebben a régióban ez a legrangosabb nemzetközi versenye a legfiatalabb utánpótlás-korú, 15-16 éves evezősöknek.

A versenyen 11 versenyszám került kiírásra, az egyes versenyszámok eredményei alapján kerül kiszámításra az országok közti pontverseny, melynek győztese megkapja az ORV-kupát. Magyarország több ízben nyerte már meg a versenyt, de az elmúlt két évben pár ponttal a második helyre csúszott a cseh válogatott mögé.

– Két nemzet, a magyar és a cseh vesz részt teljes csapattal, azaz indít minden számban egységet a versenyen. Négy-öt versenyszámban számítunk győzelemre, nagyon erős párharc várható a csehekkel, idén a hazai pálya előnyét is kihasználva szeretnénk a pontversenyt megnyerni – mondta Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány.

 
A pénteki versenynapot követően nyílt vidék-bajnokságra kerül sor, ahol 29 egyesület evezősei, összesen 72 versenyszámban állnak rajthoz, adaptív és normál számokban a legkisebbektől a veterán evezősökig minden korosztályban. A vidék bajnokság a Budapest-bajnoksággal közösen egyfajta kvalifikáció az országos bajnokságra.
 
 
2011. június 2.