Skip to main content

Négy és egy perces távokon hasítottak a magyar válogatott para versenyzők a virtuális ergométeres Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. Számos dobogós helyezés született, Nagy Ráhel az első helyen zárt!

Négy perces versenytávon a női PR2 kategóriában Nagy Ráhel érte el a legkiemelkedőbb teljesítményt. Márton Gábor tanítványa 703 métert húzott a rendelkezésre álló időben, ezzel első helyezést ért el!

A hölgyek mezőnyében a PR3 nyílt kategóriában Kálmán Inez teljesítménye is dobogót ért! 911 méteres eredményével a harmadik helyen zárt Nagyné Valkai Éva tanítványa, csakúgy, mint szombaton, amikor kétezer méteren zárt a dobogón.

A férfiaknál a PR1 kategóriában Farkas Attila 908 métert ért el, ezzel Alföldi Zoltán tanítványa a tegnap 2000 méteren húzott egyéni csúcsa után dobogós helyezéssel gazdagodott, miután kivívta a második helyet.

A PR3 nyílt versenykategóriában Gombás Dániel (edzője: Nagyné Valkai Éva) 1136 méterrel a negyedik, Vincze Dávid (edzője: Nagy Gábor) 1127 méterrel az ötödik helyen zárt.

Nagy Gábor para szakágvezető arra is joggal lehet büszke, amit a válogatott tagjai a sprintek sprintjén tettek le az asztalra: az egy perces távon négy dobogós és egy negyedik helyezés született!

Farkas Attila ebben a számban is a második pozícióban zárt (262 m), Kálmán Inez újabb harmadik helyezést ért el (260 m). Hozzájuk hasonlóan Nagy Ráhelnek is maradt még energiája az egy perces versenyre, hiszen harmadik helyen végzett (197 m). Ugyancsak remekül szerepelt harmadik helyével Gombás Dániel és Vincze Dávid aki a negyedik legjobb lett Európában.

A Győri Atlétikai Club és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület para csapata 3.51,0-ás idővel megnyerte a 4X1 kilométeres versenyt!
A csapat tagjai: Gombás Dániel, Farkas Attila, Vincze Dávid és Major József.

Vasárnap is sok magyar indult el klubja színeiben.
Bogár Zoltán (Pénzügyőr SE) újabb győzelmet gyűjtött be: Masters40 korosztályban 500 méteren 1:15,9-es idővel bizonyult verhetetlennek.
Darvas Zsolt (MTK Budapest) szombati 2000 méteren elért második helyezése után 500 méteren 1:28,7-es idővel harmadik lett a könnyűsúlyú Masters50 mezőnyben.
Az U23-as férfiaknál 500 méteren Kis Szebasztián (GYAC; 1:27,9) harmadik, a nőknél Fehérvári Eszter (GYAC; 1:38,1) negyedik lett.
Ugyancsak 500 méteren a nyolc évesek korcsoportjában Vörös Ramóna Dóra (GYAC; 2:01,1) negyedikként zárt.

A magyarok eredményei az alábbi linken:
https://regatta.time-team.nl/…/c49036725-76e8-4fcf-a328-3ac…

Mindenkinek gratulálunk!
További sikereket kívánunk!