Skip to main content

Idén 14. alkalommal kerül sor Szolnokon a Tisza Kupa Nemzetközi Evezősversenyre. A 110 esztendős Tisza Evezős Egylet által megrendezendő hétvégi eseményre 15 egyesület, mintegy 900 beülővel jelezte részvételi szándékát. 

 

 

 

Az idei évben fennállásának 110. évfordulóját ünnepli a Tisza Evezős Egylet, amely 1901-ben alakult; Szolnok legelső sportegyesületét – ha az agarászati sportegyesületet nem számoljuk – Lippich Gusztáv alapította. A klub a 110 év alatt rengeteg magyar bajnoki címet, nemzetközi sikert tudhat magáénak. Ezek között az elmúlt 10 évben Szabó Kornél kétszer U23-as világbajnoki címmel boldogította a klubot, de jelen pillanatban a legnagyobb büszkesége, hogy a férfi kormányos nélküli kettes kijutott az olimpiára. Simon Béla és Juhász Adrián, valamint mesterük Molnár Dezső ezzel nem csak a klubnak, hanem a magyar evezésnek is hozta a diadalt. Természetesen ők is vízre szállnak, hogy az Európa-bajnokság és a magyar bajnokság előtt rá tudjanak hangolódni a versenyekre. 

„A Tisza Kupán hagyomány, hogy nem csak magyarországi klubok, hanem vajdasági egyesületek is jelen vannak. A Szabadka melletti Palics város evezősklubja évek óta egyik fontos állomásának tekinti ez a versenyt. A magyar egyesületek is az ország számos helyéről érkeznek, Mosonmagyaróvártól Szegedig, Bajától a fővárosi klubokig, rengetegen jönnek el hozzánk, hiszen ez egy színfoltja a magyar evezős versenyeknek. Azt tudni kell, hogy kiváló pálya van Szolnokon, viszont az evezéshez rövid, hiszen mi evezősök 2000 méteren szoktuk a hivatalos versenyeken összemérni erőinket, ezzel ellentétben itt egyik nap 1000, másik nap 500 méteres rövid távon állunk a rajtvonalhoz. Ez a rövidtáv nagyon jó az országos bajnokság előtt, hogy felpörögjünk evezéstechnikailag a két hét múlva megrendezésre kerülő versenyre” – mondta Zsömle Balázs a Tisza Evezős Egylet elnökségi tagja. 

További információk: Zsömle Balázs (+36) 30 670 58 21 

2011. szeptember 09. MESZ-sajtó