Skip to main content

Simon Béla és Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet, Molnár Dezső) szombaton délben futamában 2. helyen az olasz egység mögött ért célba, míg összetettben a harmadik legjobb idővel kerültek a vasárnapi evezős világkupa döntőjébe. A döntő időpontja 11:15.

A másik egység, a női kétpárevezős Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub, Halmainé Mészáros Éva) alkotta párosnak nem sikerült bekerülni az “A” döntőbe, mivel 6. helyen értek célba. Ők vasárnap a “B” döntőben a 7-12. helyért eveznek 11:27-kor a fiúk versenyszáma után.

A mai napon véget ért a verseny a férfiak könnyűsúlyú kétpárevezős Varga Tamás (EDF-Démász Bajai Spartacus Vízügy SC) és Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club, edzőjük Rapcsák Károly) párosnak, mikor is magabiztosan nyerték a “D” döntőt, ezzel 19. helyen zárták az idei világkupa első állomását, ahol 35 egység nevezett ebben a számban.

Szintén véget ért a verseny a női könnyűsúlyú kétpárevezős Hajdú Zsuzsa (Csepel EK) és Dr. Alliquander Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Bene László) számára. A lányok a “C” döntőben 4. helyen értek be, ezzel megszerezve a 16. helyet.

A szombati napon 17:58-kor az adaptív egypárevezősök versenyében a világbajnoki negyedik Lengyel Mónika (Arrabona Evezős Klub, Székely István) küzd az “A” döntőben a legjobakkal egy újabb sikeres szereplésért.