Skip to main content
A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) március 9-ei rendkívüli közgyűlésének két, jelentős napirendi pontja volt: a MESZ elnökének lemondása után kialakult helyzetben a szövetség képviselete valamint a pesterzsébeti vízi bázissal kapcsolatos pályázat, annak leadása.
 
A kiírt időpontban a szövetség 35 tagegyesületéből 30, a 60 mandátummal rendelkező szavazó közül pedig 55 jelent meg. A közgyűlés megerősítette Dr. Mitnyan György alelnöknek, a szövetség jogi képviseletére irányuló, Dávid Imre korábbi elnök általi meghatalmazását a rendes, elnökválasztó közgyűlésig.
 
– A XX. kerület, Pesterzsébet önkormányzatának tulajdonában lévő négy csónakház és a körülötte lévő Duna-parti terület 30 éves bérletéről, annak üzemeltetéséről és a területen végrehajtandó beruházásokról is jelentős döntés született. A voksolás alkalmával 42 igen, 8 tartózkodás és 4 nem szavazattal – időközben Dávid Imre távozott, így 54-en maradtunk – a közgyűlés elfogadta, hogy a pályázatot a határidőig leadjuk, melyet szerda délelőtt az önkormányzatban megtettünk. Elnökválasztásra áprilisban, az éves, rendes közgyűlésen kerülhet sor – tájékoztatott Ott Zsuzsanna, a MESZ főtitkára.
 
A teljes pályázati anyag letölthető a https://hunrowing.hu/erzsebeti-projekt -ról.
 
 
 
Budapest, 2010. március 10.
Vasvári Ferenc