Skip to main content

Európa-bajnoki címe és a szezonnyitó plovdidi Világkupa-arany után a sorozat második állomásán is érmet szerzett Galambos Péter. A váci világklasszis könnyűsúlyú egypárevezősben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Poznanban rendezett második Világkupán a könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjében Galambos Péter a pálya első szakaszában szokásától eltérően nem állt rögtön a mezőny elejére, stabilan az ötödik pozícióban haladt. Az féltávot jelző 1000 méteres táblánál Peti még mindig ötödik helyen versenyzett, majd egy rendkívül sikeres második 1000 méternek köszönhetően maga mögé utasította német és olasz ellenfelét. A magyar hajó végül harmadikként ért célba, az ausztrál egypárevezős és a hazai pályán versenyző lengyel ellenfele mögött.

Szívből gratulálunk Galambos Péternek és edzőjének, Rapcsák Károlynak!

A Simon Béla, Juhász Adrián páros férfi kettesben a D döntőben lett volna érdekelt Poznańban, azonban Juhász Adrián megbetegedett, ezért egységünk nem tudott rajthoz állni.

A normálsúlyú egypárak mezőnyében Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik lett a D döntőben, Papp Gergely pedig harmadik helyen az E döntőben.

A normálsúlyú négypárak között Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf, Bácskai Máté a hatodik helyen zárta a reményfutamot, holnap a B döntőben folytathatják szereplésüket.

Polivka Dóra és Krémer Eszter ötödikként ért célba a női normálsúlyú kettesek C döntőjében.

Pető Zsolt ötödik lett a PR1 para-evezős egypárak középfutamában, így a vasárnapi B döntőbe jutott.

A magyarok eredményei:
Férfiak
Könnyűsúlyú egypárevezős:
1. Sean Murphy (Ausztrália) 7:12,770
2. Artur Mikolajczewski 7:15,450
3. GALAMBOS PÉTER (MAGYARORSZÁG) 7:19,580

Normálsúlyú egypárevezős:
21. Pétervári-Molnár Bendegúz
26. Papp Gergő

Normálsúlyú kettes:
Simon Béla, Juhász Adrián (Juhász Adrián betegsége miatt lemondták a részvételt a D döntőben)

Nők
Normálsúlyú kettes:
17. Polivka Dóra és Krémer Eszter