Skip to main content

Hatodik helyen ért célba a Pétervári-Molnár Bendegúz, Elekes Szilveszter, Papp Gergely (Budapest Evezős Egyesület), Széll Domonkos – edzőjük: Molnár Zoltán –  négypárevezős egység a luzerni végső olimpiai kvalifikációs versenyen.

“A csapatból ketten (Pétervári-Molnár és Papp) tavaly még az ifjúsági világbajnokságon versenyeztek, idén pedig már az olimpiai kvalifikációs verseny döntőjében szerepelnek a legjobbaktól alig egy másodpercre lemaradva. Jó látni az egység fejlődését versenyről versenyre és a lelkesedésüket. Ettől a csapattól még nem igazán vártunk olimpiai kvótát, az, hogy a döntőbe kerültek nagyon jó eredménynek számít.” – mondta Székely Balázs szövetségi kapitány

Szerdán még két egységünknek van lehetősége olimpiai kvótát szerezni Londonba: 17:45-kor Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) – edzője: Rapcsák Károly – egypárevezősben, majd közvetlen utána, 17:45-kor könyűsúlyú kétpárevezősben Varga Tamás (EDF Démász Bajai SC) és Hirling Zsolt (Vác Városi EC)  – edzőjük: Dani Zsolt – száll vízre.

A versenyek eredményei nyomon követhetők a www.worldrowing.com oldalon.