Skip to main content

Az első edzésem egy hegyifutás volt térdig érő hóban, majdnem az volt pályafutásom vége is…

 

 

 

Mikor, miért kezdtél el evezni?

A családomban apai és anyai ágon is voltak evezősök, az lett volna furcsa, ha apa nem visz le a csónakházba. Eleinte még túl kicsi voltam ehhez a sporthoz, végül 1996-ban 9 évesen kezdtem el rendszeresen edzésre járni. Az első edzésem egy hegyifutás volt térdig érő hóban, majdnem az volt pályafutásom vége is…

Hogyan lettél válogatott?

Serdülő másodévesként határoztam el, hogy válogatott akarok lenni. Ebben az évben indultak a Héraklész programos edzőtáborok is, ami egy teljesen új élmény volt, nagyon jól éreztem magam.

Mit tartasz lejgobb eredményednek?

A Strathclyde-i U23 Vb-t soha nem felejtem el! Hatodikak lettünk Tölgyesi Brigivel dublóban, de ahogy eljutottunk oda, az nem volt semmi… Nagy élmény volt a tavalyi tengeri vb győzelem is, ahol Verőci Lídiával nyertük a dublót. Ez ugyan nem síkvíz, de életem egyik legjobb versenye volt, ha nem a legjobb.

Meddig szeretnéd folytatni?

Amíg iskolába járok, addig tudok versenyszerűen evezni is. Most nyáron lesz az államvizsgám, de már beadtam a jelentkezésem egy másik képzésre.

Mivel foglalkozol jelenleg az evezésen kívül?

A Budapesti Gazdasági Főiskola- Külkereskedelmi Főiskolai Karra járok suliba, vagyis most szakdolgozatot írok. Ezenkívül, ha van rá lehetőségem diákmunkákat vállalok, valamint nyelvvizsgára készülök.

Van saját szponzorod?

A Kardos és Fiai Kft. és természetesen személyesen Kardos Vilmos évek óta segíti a munkánkat (Lídiáét és az enyémet). A Baranya Tégla Mohácsi Torna Egylet versenyzőjeként a helyi önkormányzat szintén jelentős szerepet vállal abban, hogy kijussunk a versenyekre.

Mik a további terveid az evezésben?

A tavalyi év nehézségei, tapasztalatai, sikertelensége után egyelőre csak annyit szeretnék, hogy ez az év sokkal jobban sikerüljön. Természetesen tervben van az U23-as Vb, ha ütőképes csapatba kerülök. A válogatók sok mindenre választ adnak majd, utána lehet tervezgetni, addig meg jó sokat edzeni.

További tervek, célok az evezésen kívül?

Záros határidőn belül megszerezni a diplomám, elkezdeni az új sulit. Később szeretnék külföldön is szakmai gyakorlatot szerezni, a többit meg majd hozza az élet…

Írta: Zotyo85