Skip to main content

Öt arany-, négy ezüst-, és két bronzérmet szerzett a magyar utánpótlás válogatott Belgrádban. A terveknek megfelelően a csepeli válogató után a szerb fővárosban, déli szomszédunk válogatóján álltak rajthoz serdülőink.

„Fontosnak tartom, hogy mintegy negyven fős létszámmal tudtunk részt venni a versenyen, amelyen a nyolc serdülő versenyszámból ötöt megnyertünk” – értékelt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.

Női serdülő négypárban bontakozott ki a legnagyobb küzdelem a magyar egységek között, mivel az első csepeli válogató után még nem kaptunk tiszta képet az erőviszonyokról. „Meglepetésre mindhárom egységünk dobogón zárt, ráadásul simán megverték szerb ellenfeleiket, hajóink az előzetes erősorrendnek megfelelően futottak célba” A versenyszámot a Romsics Lili, Dudás Emese, Lukácsovics Flóra, Smolkó Zsuzsanna alkotta egység nyerte. A „C” egység vezérevezőse Varga Éva egypárban kap majd lehetőséget.

„Szkiffeseink meglepően simán nyertek: Somogyi Dávid, illetve Harsányi Viktória már a pálya elején komoly előnyre tett szert. Egy kényszerű csere ellenére meglepően simán győzött a férfi serdülő négyes, ebben Bujtás Bence, a Budai Gergely helyén ülő Fernandez-Kiss Dávid, Kósa András és Kovács Sándor kapott helyet.”

„A férfi dubló és négypár sem tudott nyerni, ez intő jel számunkra! A kétpároknál Kovács Gergő Ferenc és Gosztola Balázs szoros csatában maradt le az első helyről, várhatóan az ORV-n egy jobb hajóval tudnak rajthoz állni, amivel jobb időt tudnak húzni. Killik László és Sarkadi-Nagy Nimród egysége 1500 méterig a mezőny elején haladt, aztán a végére elfogytak, sajnos rákot is fogtak és a negyedik helyen zártak, de alapvetően az ő teljesítményüket is pozitívan értékelem. Négypárunk Rózsavölgyi Viktor, Nagyszokolyai Áron, Hambalkó Bence, Kiss László Márk összetételben ezüstérmet szerzett.”

„Úgy tűnik, hogy serdülő korosztályban mind létszámban, mind eredményességben jobban állunk a nemzetközi szinten elénk sorolt szerbeknél. Megítélésem szerint ifjúsági egységeink is jobbak náluk.”

A női peror és négyes csak az órával tudott versenyezni Belgrádban, de az U23-as férfi nyolcas sajnos elrajtolni sem tudott. Az egység tesztversenynek szánta a belgrádi versenyt, de eltört egy tengelyük a rajt előtti bemelegítésen, így végül nem tudtak pályát húzni.

Serdülő válogatottjaink a kijelölt csapatukban folytatják a felkészülést a június 7-i, Velencei-tavi Olimpiai Reménységek Versenyére.

A belgrádi versenyen a Szolnok több versenyzője is rajthoz állt: Orbán Bendegúz és Bereczki Ádám férfi serdülő kettesben, Bukovics Réka és Baki Anna női serdülő dublóban, Bodó Bianka női egypárban bronzérmet szerzett.

Gratulálunk!

A magyarok eredményei:
Férfi serdülő egypárevezős: 1. Somogyi Dávid
Férfi serdülő kétpárevezős: 2. Kovács Gergő Ferenc, Gosztola Balázs, 4. Killik László Killik, Sarkadi-Nagy Nimród
Férfi serdülő négypárevezős: 2. Rózsavölgyi Viktor, Nagyszokolyai Áron, Hambalkó Bence, Kiss László Márk, 5. Balog Zsombor, Miskolczi Balázs, Orbán Bendegúz, Bereczki Ádám (Szolnok)
Férfi serdülő kettes: 3. Orbán Bendegúz, Bereczki Ádám (Szolnok)
Férfi serdülő négyes: 1. Bujtás Bence, Fernandez-Kiss Dávid, Kósa András, Kovács Sándor, 3. Tamási Benedek Zsolt, Berta Gergely, Belán Bendegúz, Nagy Gergely
Női serdülő egypárevezős: 1. Harsányi Viktória
Női serdülő kétpárevezős: 1. Kellner Fanni, Maticsek Lizett, 2. Bóka Sára, Harsányi Orsolya
Női serdülő négypárevezős: 1. Romsics Lili, Dudás Emese, Lukácsovics Flóra, Smolkó Zsuzsanna, 2. Király Lilla, Válint Adél, Czencz Lili, Preusberger Nóra, 3. Bagó Zsófia, Sándor Zsófia, Varga Éva, Viandt Léna
Női serdülő kettes: Pogány Ingrid, Ferencz Panna – ellenfél nélkül
Női serdülő négyes: Derekas Flóra, Derekas Panna, Lajkovics Rebeka, Juhász Sára Rebeka – ellenfél nélkül
Női ifjúsági egypárevezős: 4. Baki Anna (Szolnok)
Női ifjúsági kétpárevezős: 3. Bukovics Réka, Baki Anna (Szolnok)
Női egypárevezős: 3. Bodó Bianka (Szolnok)

Részletes eredmények itt:
http://www.serbian-rowing.org.rs/admin/pdf/1%20KS%202019%2027%20april%20…