Skip to main content

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Evezős Szövetség és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem csütörtökön Sarudon. Az egri felsőoktatási intézmény az elmúlt időszakban tovább bővítette azon sportági szakszövetségek és partnerek körét, akikkel a Sporttudományi Intézet a mindennapokban együttműködik az edzőképzésben, továbbá közös szakmai programok megvalósításban. A Magyar Evezős Szövetség nevében Pető Tibor elnök látta el kézjegyével a megállapodást.

 

A magyar evezős sport hatékony fejlesztésének támogatása érdekében a dokumentumban megfogalmazott célok között szerepel edzőtáborok, bemutató edzések, versenyek és kupák közös szervezése, lebonyolítása, valamint a közép- és felsőfokú edzőképzés és továbbképzés kialakítása és működtetése is. Kiemelt cél emellett az utánpótlás nevelés tudományos, elméleti és gyakorlati hátterének támogatása, illetve a tehetséggondozás elméleti és gyakorlati megvalósítása, fejlesztése.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel,  a Sarudon működő Kalandpart Kft.-vel, a Magyar Röplabda Szövetséggel és a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika csapatával is együttműködik a sportágak szakmai színvonalának  emelése érdekében.

Fotók: Szántó György