Skip to main content

Az idén második alkalommal rendezik meg az Ifjúság Evezős Európa-bajnokságot. A helyszín ezúttal a festői szépségű Bled (Szlovénia). Az eseményen 24 ország fiatal evezősei vesznek részt.
A magyar ifjúsági válogatott összesen kilenc hajóegységgel képviselteti magát a versenyen. A kezdés is jól sikerült, minden csapatunk továbbjutott a következő fordulóba.
 
A férfi ifjúsági nyolcas (Bedők Gergely, Krenák Mihály, Bakaity Attila, Rippert András, Pistár Miklós, Saáry László, Baka Sándor, Priváczki Ákos, korm: Balogh Richárd) az előfutamát megnyerve jutott be a holnapi döntőbe.  
A Turi Frida- Erdélyi Zsófia összeállítású szolnoki kettős a női kormányos nélküli kettesek versenyszámában szintén futamgyőzelemmel jutott a fináléba.
 
A férfi négypárevezős (Jenei Domonkos, Rozsos Péter, Matheisz József, Farkas Norbert) nagyon biztatóan teljesített az előfutamban, mindössze öt tized másodperccel elmaradva a futamgyőztes olaszoktól, másodikként jutott tovább az Eb legnépesebb mezőnyének középfutamába.
 
A reményfutamokból is minden magyar egység továbbjutott, így döntős a Kurdi Laura-Bácskai Dominika összeállítású női kétpárevezős és a Vancsura Bendegúz-Csányi Péter alkotta férfi kormányos nélküli kettes is.
Bertus Kitti (Csongrádi Vízügy SE) női egypárevezősben, míg Mészáros Csongor és Dávid Patrik a férfi kétpárevezősök versenyszámában jutott tovább a középfutamba.
 
A vasárnapi döntőben szurkolhatunk még a női kormányos nélküli négyesért (Bene Dorottya, Polivka Dóra, Major Kata, Bartos Adél) és a női nyolcasért (Bartos Adél, Major Kata, Kovács Zsófia, Bük Viktória, Erdélyi Zsófia, Turi Frida, Polivka Dóra, Bene Dorottya, korm: Krémer Eszter) is.
 
Vasárnap a középfutamok 8:30 perckor, a döntők 14:00 órakor kezdődnek.