Skip to main content

Megvédte tavalyi elsőségét a Győri Atlétikai Club az összesített pontversenyben. Mögötte ismét a Csepel Evezős Klub zárt. A dobogó harmadik fokán pedig az MTK Budapest végzett, amely jelentősen javított tavalyi hetedik pozícióján.

2022-ben is a Győri Atlétikai Club vihette haza a legeredményesebb versenyegyesületet megillető MESZ Emlékserleget, a Zsitnik Béla Vándoríjat, valamint a legeredményesebb vidéki versenyegyesületnek járó Mátyás Tibor Örökös Vándordíjat.

A felejthetetlen olimpiai bronzérmes Zsitnik Béla fia, Zsitnik Béla, és Papp Oszkár, a Győri Atlétikai Club elnöke Fotó: Czucz Bálint/MESZ

A közelmúltban elhunyt Szabó Károly Mesteredző emlékére özvegye díjat alapított a felnőtt versenyszámok legeredményesebb edzője számára. A Szabó Károly Örökös Vándordíjat Lőrincz Attila, a Külker Evezős Klub mestere vehette át, a felejthetetlen mesteredző testvérétől Szabó Sándortól.

Az OB zárónapján került átadásra a Dobieczki Sándor Vándordíj, amelyet évről-évre a bíróbizottság által legjobb versenybírónak minősített ítélnek oda. 2022-ben Dr. Geréby Zsuzsanna vehette át az elismerést.