Skip to main content

Két negyedik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy tizenegyedik és egy tizenharmadik hely a mérlege az U23-as válogatottunknak.
Szabó Katalin nyitotta a sort, lengyel, szerb lés svájci vetélytársnői mögött a negyedik helyen ért célba. Kata idei legjobb formáját mutatva versenyzett ezen a világbajnokságon, megérdemelten szerezte meg az igen előkelő 4. helyet. Két évvel ezelőtt az ifjúsági világbajnokságon szintén 4. volt egypárevezősben.
A  férfi négypárevezősök borzasztóan kiegyensúlyozott mezőnyében a magyar fiúk mindössze 1.75 másodperccel maradtak le az első helyezettől, és a nap legszorosabb versenyében a 4. helyen zártak. Az érem nagyon közel volt, nem csoda, hogy egy kicsit csalódottak, de reálisan nézve messze felül múlták a szakvezetés elvárásait. A csapat tagjai: Szekér László, Martonfy László, Erdélyi Zsolt, Szabadkai Olivér. Edzőjük: Forró Dezső.A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősünk, Varga Tamás Csaba és Galambos Péter végül 6. lett, de a döntő izgalmát és a verseny szorosságát jelzi a negyed légszekrény-nyi (kevesebb, mint 1 m) hátrány, amit az előttük célbaérkező hajótól kaptak. Ne feledjük, a táv 2000 m! A fiúk remek teljesítményéhez, edzőjük, Rapcsák Károly segítsége is kellett. Rapcsák egyébként Szabó Katalin sikerének is kovácsa.Nyolcadik helyen végzett női négypárevezősünk (Pétercsák Réka, Karácsony Dominika, Tölgyesi Brigitta, Bende Zsófia)Tizenegyedik lett női könnyűsúlyú kétpárevezősben Hajdú Zsuzsa és Novák Zsófia.”C” döntő-beli sikeres szereplésével a tizenharmadik helyet szerezte meg kormányos nélküli kettesben Gál-Tóth Csongor és Horváth Tamás.Gratulálunk!