Skip to main content

 A Berlinben 123. alkalommal megrendezett Silberne Riemen Von Berlin Regatta-n mérette meg magát a már két hónapja együtt készülő ks nyolcas csapat. A nagy tradíciókkal bíró verseny sokban eltér az itthon megszokottaktól, 6.4 kilométeres távon folyik a verseny 20-30 másodpercenkénti indítással, a Spree folyón, majd nagyjából a táv felétől egy abból derékszögben nyíló csatornán (ezzel sem könnyítve a kormányosok dolgát). Az összeszűkülő csatornában az előzések nagy ügyességet követelnek meg a kormányosoktól, mivel egyes részeken két nyolcas éppen hogy elfér egymás mellett.
A magyar csapat a besorolást követően a kettes rajtszámot kapta, ami itt az utolsó előtti rajtidőpontot jelenti. A rajtot követően egyenletes 36-os csapásszámra álltak rá fiaink és taktikusan még a csatornába való befordulás előtt megelőztek két közvetlen előttük rajtoló hajót. A csatornában, az előttük haladó nyolcasok által felkorbácsolt vízen, nehezen lehetett jól tartani a ritmust, de kisebb megingásokat leszámítva sikerült ez is. Itt még egy orosz csapat nem bírt a válogatottal és kénytelen volt elengedni azt. Az utolsó 300m-t külön lemérték a 6.4 kilométeres versenyből, és a legjobb tíz időt evező nyolcas részt vehetett délután egy sprintversenyen.
A hosszú távon és a külön mért háromszáz méteren is nyerni tudott a magyar nyolcas!
 A legjobb időket evezők kezdik a sprintet. Három hajó áll rajthoz és a futamok végén a leggyengébb harmadik hajó kiseik a versenyből, az első különdíjat kap. Két megmaradt hajóhoz becsatlakozik a délelőtt következő időt evezett csapat. És ez így megy, míg három csapat marad.
Délután a sprintversenyen revansot vehetett a rövid távokra specializálódott orosz csapat. Három fordulón keresztül egy-egy hajszállal elverte csapatunkat, majd végül kiestek a mieink.
A hosszútávon győztes csapat tagjai: Krpesics Péter, Vallyon Bence (TEE), Forrai Dávid (Bajai SSC), Miskolczi Dániel (Bajai SSC), Cselinácz János (DNHE), László Attila(SZVSE), Szigeti Roland (GYVSEK), Szabó Bence (GYVSEK), Kormányos: Kiss Bence (GYVSEK)
 
 

CsatolmányMéret
Image icon díjátadás után138.6 KB