Skip to main content

A Magyar Evezős Szövetség és a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub közös rendezésében, a Concept2 magyarországi forgalmazójával, a Vízisport Csodasport Kft-vel együttműködésben, február 28-án, szombaton kerül sor a 25. Nyílt Magyar Concept2 Országos Ergométeres Bajnokságra. A verseny helyszíne a győri AUDI Aréna.
A versenybe rekordszámú induló, közel 600 sportoló – aktív, masters és amatőr – nevezett be. A hazai mezőny legjobbjai mellett külföldi résztvevők is rajthoz állnak. A téli időszakban az evezősök legnagyobb eseményének része az egyetemi bajnokság is, amely a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásával kerülhet megrendezésre. Az egyetemisták külön női, férfi kategóriákban, illetve csapatversenyben mérhetik össze erejüket. Az ergométerezés a paraevezősök számára is kitűnő lehetőséget nyújt a sportág gyakorlására. A parasportolók számára is egyre népszerűbb ez a versenyzési forma, ezt jelzi a nevezők száma is. A különböző kategóriákban, két futamban indulnak paraevezőseink.
A versenyek 9:30 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődnek. A részletes program és futambeosztás a MESZ honlapról (hunrowing.hu/versenyek) letölthető.

Az eseményeket élőben lehet követni a MESZ hunrowing.hu honlapján.
Az internetes közvetítés a Neteyes közreműködésével valósul meg.