Skip to main content

9. helyen végzett a magyar 8+ a The Head of the River Race versenyében.

A csapat tagjai: Vinkó Gáspár (TEE), Széll Domonkos (Csepel), Lőrinczy Péter (Külker), Szekér László (TEE), Orbán Gergő (DNHE), Tari János (Szeged), Juhász Adrián (TEE), Simon Béla (TEE), kormányos Székely István (Győr)

 

Első helyen a Leander csapata, 2. Molsay, 3. a Cseh válogatott ért célba.

A magyar egység 17:22:03-as idővel és a 4. legjobb nem szigetországi csapatként ért célba.

Előljáróban a versenyről: a verseny igen komoly múlttal rendelkezik, átlagosan 410 nyolcas 4 mérföldön azaz 6,4km-en méri össze a tudását. Ezzel a világ legnagyobb 8as verseny címet teszi magáévá. A versenyt minden évben Londonban rendezik meg. A verseny maga egy átláthatatlan káosznak tűnik egy kívülállónak, de a szervezők elképesztően precízen koordinálják a mintegy 3600 versenyzőt.

Simon Béla a magyar csapat stroke-ja meséli el verseny alatt tapasztaltakat és taktikát.
– A csapat egy teljesen, minden évben önszerveződő egység különböző hazai klubokból. Mi magyarok évek óta képviseltetjük magunkat eme nemes eseményen és évről évre jobb pozícióból tudunk a rajthoz állni. Ezt követően megindul az őrült hajsza a másodpercekért, helyezésekért és a „folyó feje” címért. Idén a tavalyi kihagyás miatt hátrébbra rangsoroltak bennünket, ezért a 33. helyről rugaszkodtunk neki a megmérettetésnek. A taktikánk egyszerű volt, az előttünk induló csapat után kivártunk a szokásosnál kicsit többet, aztán egy egyenletes 34-es utazó tempóval vágtunk neki a küzdelemnek és az utolsó 1,5km-en fokoztunk a tempót 36-38-ra és a végére elszabadultak az indulatok. Így lett a 33.helyből 9. ami a mindenkori legjobb eredménynek tudható be. A versenyt a Leander csapata nyerte Peter Reedel a fedélzeten, a második a Molesey csapata Andrew Triggs Hodge támogatásaval és a harmadik helyen a Csehek válogatott csapata végzett Ondrej Synek vezényletével. Lehetne még sorolni a nagyobbnál nagyobb ezevős csillagokat de a versenyt nem kell tovább dicsőíteni hiszen magáért beszélnek a tények. 

Orbán Gergely írása a versenyről: http://dnhe2.blog.hu/2011/04/04/head_of_the_river_race_london

Reggeli Start! Beszélgetés a DigiSport adásában: http://www.digisport.hu/video/3578

 

Gratulálunk a fiúknak!

HORR 2011