Skip to main content

Újabb csapatunk jutott a döntőbe a mai középfutamok során. A férfi kétpárevezős egység – Bíró Márk (Tisza EE) és Kaszás Kornél (Győri VSEK) futamgyőzelemmel került a délutáni döntőbe, ezzel már öt magyar csapat harcol a délután kiosztásra kerülő érmekért.

 
A délelőtt folyamán került sor a női egypárevezősök középfutamára is, ahol Bácskai Dominika (Vác VEC) remek versenyzéssel, mindössze egy másodperccel marad el a harmadik helyezett versenyzőtől, így délután a B döntőben a 7-12. helyért folytatja a küzdelmet.
 
Ugyancsak szoros versenyt láthattunk a férfi kormányos nélküli négyesünk (Füge Krisztián és Baka Sándor -EDF-Démász Szegedi VE- Rippert András és Szigeti Roland – Győri VSEK) részéről is, akik szintén negyedikként értek a célba a középfutamukban, így délután ők is a 7-12. helyért küzdenek majd.
 
Két versenyszámban már sor került a B döntőkre is: Férfi kormányos nélküli kettesben a bajai egység (Vancsura Bendegúz és Csányi Péter) utasította maga mögé a résztvevőket, miután a táv első 500 méterének megtétele után átvette a vezetést, melyet a célig meg is tartott, ezzel az előkelő Európa-bajnoki hetedik helyet szerezte meg.
 
Férfi egypárevezősben Rozsos Péter (Külker EK) szintén jól szerepelt, magabiztos versenyzéssel a második helyen végzett a B döntőben, ezzel az Európa-bajnoki nyolcadik helyezést ért el.
 
További versenyek:
11:18 Férfi kormányos nélküli négyes B döntő
11:24 női egypárevezős B döntő
11:52 női kormányos nélküli kettes A döntő
12:16 női kétpárevezős A döntő
14:00 férfi kétpárevezős A döntő
14:34 férfi négypárevezős A döntő
15:22 férfi nyolcas A döntő