Skip to main content

Az angliai Etonban megrendezett világbajnokságon a magyarok kitettek magukért. Összességeben egy 6., egy 7., és egy 9. hellyel zárták a vasárnap véget ért világversenyt.

Négypárevezős számban Mészáros Csongor, Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet), Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egylet, edző: Molnár Zoltán) alkotta hajó egy orrlabdával maradt le az ötödik helyről, így végül világbajnoki 6. helyezetnek mondhatják magukat. A végig szoros versenyt végül a románok nyerték. A csapat idén az ifi eb bronzérem után egy vb hatodik hellyel büszkélkedhet.


a hétvége egyetlen célfotós befutója

Kormányos nélküli kettes versenyszámban Vancsura Bendegúz, Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC, edző: Bartos Nándor) a féltávnál még hatodik, majd fantasztikus hajrával végül a harmadik helyen eveztek a célba, ezzel összességében a kilencedik helyet szerve meg maguknak és a magyaroknak.

Kétpárevezős versenyszámban az ifi eb ezüstérmes Kaszás Kornél (Győri Vízügy SEK), Bíró Márk (Szolnoki Főiskola-Tisza EE, edző: Kiss László)  alkotta páros végig magabiztosan vezetve utasította maga mögé a mezőnyt, és a B döntőben győztek, ami összesítésben világbajnoki hetedik helyet ér. A futamban másodikként a hollandok, majd belgák értek célba.

Eredmények:
http://www.worldrowing.com oldalon

 

Jövőre ezen a pályán az olimpiai futamokat rendezik majd 358 nap múlva.