Skip to main content

A péntektől vasárnapig tartó nemzetközi verseny utolsó napján, a döntők második körében számos egységünk volt érdekelt a döntőkben. Több nagy csatát is vívtak a pályán a mieink. Nem csak válogatott, hanem klubszínekben is képviselték hazánkat evezőseink, több mint 150 magyar állt rajthoz az elmúlt három napban a Bledi-tavon.

Fotó: Bled Rowing

Férfi felnőtt normálsúlyú egypárevezőseink közül az A döntőben Tamás Bence (Külker) a 4. helyen zárt. A futamot fölényesen nyerte a horvátok világklasszisa Damir Martin. Bence az osztrák Konrad Hultschnak még vezetett 500 méterrel a cél előtt, ám vetélytársa átvette a 3. helyet Bencétől. Szklenka Bence az ötödik helyen végzett. A B döntőben Hopp Márton (Csepel) egy másodperccel csúszott le a szlovák válogatott szkiffes mögött a 2. helyről. A versenyszám C döntőjében Tompits Botond egy svájcival vívott óriásit, és kevesebb mint egy másodperces előnnyel jött be az első helyen a luzerni előtt.

A női felnőtt normálsúlyú egypárak A döntőjében Kas Natália Luca a negyedik, Zsiros Janka az ötödik helyen zárt.

A női felnőtt kétpárak A döntőjében a Galcsó Flóra, Harsányi Viktória összetételű egységünk az osztrákok mögött és a horvátok előtt ért be a második helyen, és szerzett ezüstérmet. A hatodik helyen zárt a Musza Stefánia, Tóth Szofi (Danubius) dubló.

A férfi felnőtt kormányos nélküli kettes versenyszám A döntőjében a A szlovén, és horvát válogatott mögött bronzérmet szerzett a Juhász Tamás, Koncsik Dominik egységünk, a Szabó Bence, Furkó Kálmán (Győr, Szolnok) egység a negyedik helyen ért célba. A B döntőben Czinege Tamás, és Boros Bálint perorja nagy csatában alig maradt el az első helytől, amelyet a szlovákok húztak be. Nagyot hajráztak a srácok! A Pomázi Bálint, Domokos Tamás egységünk a 4. lett.

Női felnőtt kormányos nélküli kettesben az A döntőben negyedik helyen ért célba Gedeon Anna, és Bóka Sára

A férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezős szám A döntőjét magabiztosan, és fölényesen nyerte Bridge Henry, és Szőllősi Balázs párosa! Az ezüst is magyarokhoz került: Fenyődi Tamás, és Szigeti Roland (Vác, Győr) második helyének köszönhetően! 

Fotó: Ficsor László

Férfi felnőtt nyolcasunk aranyérmet szerzett (Szentpáli Gergő, Hajdú Zsolt Ármin, Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor, Nagyszokolyai Áron, Király Miklós, Szász Gergely, Szentpáli Balázs, kormányos: Temesi Dominik) fölényesen nyertek a horvát csapat előtt! A bronzérmet a Győr (Csizmadia Ádám, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Barnabás, Glázer Márió, Pintér Dániel József, Gasztonyi Péter, Tóth Rómeó, kormányos: Tóth Dániel) csapata hozza haza.

Női felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezősben Fehérvári Eszter, és Szili Dorina legyőzte a futam másik indulóját az osztrák dublót,

A Győri Atlétikai Club csapata Fotó: Alföldi Zoltán

Férfi felnőtt négyesben a Vígh Bence, Sehr Miklós, Kő László, Nagy Dávid (Mosonmagyaróvár) egység osztrák vetélytársa mögött a második helyen végzett.

Férfi ifi normálsúlyú egypárevezősben a magyarok közül Molnár Miklós (Baja) gyűjtötte be a legelőkelőbb helyezést, miután 6. lett az A döntőben. Pintér Dániel József (Győr) a B döntőben 4. lett. A C döntőt Domokos Lóránt (Danubius) megnyerte, 2. Tapasztó Dénes (Szeged), 3. Glázer Márió (Győr) lett.

A női ifi egypárevezősök A döntőjében Pádár Luca ezüstérmet szerzett! A B döntőben Füzi Boglárka (Győr) a harmadik, Derekas Blanka (Baja) a 4. helyen végzett.

Férfi ifi kormányos nélküli kettesben ezüstérmet nyert a Kiss Máté, Hauser Bernát egységünk, a Rankó Ádám, Kiss Bence peror 5. lett.

Női ifi kormányos nélküli kettesben szoros csatában nyert aranyérmet Sándor Zsófia, és Bencsics Hella, akik kevesebb mint egy másodperccel megelőzték osztrák vetélytársukat! A dobogó harmadik fokára 3. Horváth Barbara, és Kiss Ajna (Szolnok) álhatott fel, miután megvívtak a pályán a bronzért klubtársaikkal Takó Lillával, és Juhász Biankával.

A férfi ifi kétpárevezősök A döntőben a 4. helyen zárt Gasztonyi Barnabás, és Tóth Rómeó (Győr), Nagy Attila Levente, és Balog Zsombor (Szolnok) kettőse pedig az 5. helyen végzett.

Női ifi kétpárevezős versenyszámban bronzérmet szerzett a Dorusák Dorina, Domokos Dóra páros, a Kovács Eszter, Majsa Klaudia kettős előtt.

Férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősben is lett magyar érem, méghozzá a 3. helyen célba érkező Galcsó Vencel jóvoltából. Fekete Zalán az ötödik helyen zárt az A döntőben.

A női felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősök A döntőjében Ott Anna (Győr) az 5., Mácsai Laura (Szeged) a 6. helyen zárt.

A férfi ifi négyesek A döntője magyar rangadót hozott: a Zudor Marcell, Dedeyan Narék, Geszti Attila, Boros Olivér összetételű csapat nyert, kicsivel több mint egy másodperccel maradt le az aranyról a másik válogatott egység, azaz Kalmár Áron, Csizmadia Ádám, Kunstár Simon, és Pálmai Ágoston. 5. helyen zárt a Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter László négyes.

Fotó: Bled Rowing

Női ifi négyesben is két magyar érem született! Ezüstérmet szerzett Lukácsovics Enikő, Bagdács Szonja, Szente Dóra, és Lipták Kíra (MTK), a bronzot pedig a Volter Réka, Romsics Lili, Holpert Eszter, Dudás Gabriella (Szolnok, Győr) összetételű egység szerezte meg.

A férfi ifi négypárevezősök A döntőjében a 6. helyen zárt az Igar Ádám, Althammer István, Dávid Dominik, Kocsis Bálint összetételű egység.

Női ifi négypárban magyar arany-, és bronzérmet ünnepelhettünk! A Schrieber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia egységnek sikerült legyűrniük az osztrákokat A Temesi Krisztina, Király Anna, Kovács Miriam, Molnár Orsolya (MTK, Szeged) összetételű négypár harmadikként ért célba.

Fotó: Ficsor László

A férfi serdülő egypárevezősök A döntőjében Vető Goran 4. lett, a B döntőben Hegedüs Ádám (Mosonmagyaróvár) a 3. helyen ért célba.

Férfi serdülő kétpárevezősban ezüstérem volt a termés! A Drávucz Dániel, Gottfried Sámuel (Szolnok, MTK) egység nagyot csatázott a győztes horvát válogatottal, és ért be másodikként a célba. A Pálka Bálint, Hajdú Márton (Szeged) kettős a 4., a Demkó Mátyás, Varga Patrik (Mosonmagyaróvár) páros a hatodik helyen zárt.

A női serdülő kétpárevezősök B döntőjében Mácsai Lilla, és Szabó Napsugár Blanka (Szeged) kettőse végig vezetve, végül egy másodperces előnnyel szerezte meg a futamgyőzelmet osztrák vetélytársa előtt. További helyezettek: Bálint Zsófia, Karajz Blanka (MTK), 4. Kiss Hanga, Bors Liliána (Danubius) 5. Gáll Veronika, Pósfai Réka (Danubius).

Férfi serdülő négyesben a Szikora Ferenc, Oláh Barnabás, Majsai Kristóf, Szikora Gergő (MTK) egység féltávnál még a 3. helyen állt, csak kevesebb mint egy másodperccel csúsztak le a dobogóról, és szereztek 4. helyet.

A női serdülő négyesek A döntőjében 5. helyen zárt a Régner Noa, Dér Natasa, Helfer Fanni, Kovácsy Abigél (Danubius) összetételű csapat.

Mindenkinek gratulálunk!