Skip to main content

Az idei szezon utolsó nagy nemzetközi versenye, és egyben a legfontosabb, Bulgáriában kerül megrendezésre, szeptember 9-16 között. Plovdiv számos nagy versenynek adott helyszínt az utóbbi években, köztük két U23 Világbajnokságnak és egy nem olimpiai számok kombinált VB-jének.
A Világbajnokságon 62 ország képviselteti magát, összesen 950 sportoló áll rajthoz a 8 napos verseny során.
A magyar válogatott 7 egységgel érkezett a helyszínre, köztük már majdnem mindenkinek volt alkalma korábbi évek során ezen a híresen gyors pályán versenyezni.
A magyar küldöttség összeállítása a következő:

-Pető Zsolt: PR1 paraevezős egypár
-Bene Dorottya: könnyűsúlyú egypár
-Polivka Dóra és Krémer Eszter: normálsúlyú kettes
-Galambos Péter: könnyűsúlyú egypár
-Pétervári-Molnár Bendegúz: normálsúlyú egypár
-Simon Béla és Juhász Adrián: normálsúlyú kettes
-Csiszár Péter, Fiala Balázs, Tamás Bence és Forrai David: könnyűsúlyú négypár

Fantasztikus hír és óriási megtiszteltetés, hogy dr. Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöke elfogadta meghívásunkat és szeptember 15-16 között a helyszínre látogatva szurkol a magyar küldöttségnek.

Helyszíni “tudósítónknak”, Czucz Bálintnak köszönhetően a Facebook oldalunkon folyamatosan olvashattok az eredményekről melyeket Bálint csodálatos képei tesznek még érdekesebbé és izgalmasabbá.

Jó hír, hogy a TELJES VB ALATT, MINDEN FUTAMRÓL ÉLŐ KÖZVETÍTÉST ADNAK! A www.worldrowing.com oldalán érdemes keresni a videót, lehetséges, hogy lesz Youtube-os link is.

Szurkoljunk közösen a magyar csapatnak!
HAJRÁ MAGYAROK!