Skip to main content

A szombati napon a plovdivi Európa Bajnokságon minden csapatunk rajthoz állt, hogy bekerüljenek a legjobb 6 közé az “A” döntőkbe. Ez a két könnyűsúlyú csapatnak sikerült is.

 

A Galambos Péter (Vác VEC) és Varga Tamás (EDF-Démász Bajai SVSC, edzőjük Rapcsák Károly) alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszámában a fiúk a portugálokkal fej-fej mellett haladva 2. helyen értek célba. Holnap az egyes pályán helyi idő szerint 13:48-kor rajtolnak.

A másik egység, akik döntőbe jutott, a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes. A Novák Edvin, Vallyon Bence (Tisza EE), Forrai Dávid (EDF-Démász Bajai SVSC) és Krepesics Péter (Csepel EK, edzőjük Molnár Dezső) alkotta négyes szintén nagy csatában a 4. helyen ért be, ezzel biztosítva magának a döntőbeli részvételt. Holnap helyi idő szerint 14:03-kor kezdenek.

Nem sikerült a döntőbe jutás a Simon Béla és Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet, edzőjük Molnár Dezső) kormányos nélküli kettesnek, akik a görög, szerb és lengyel egység mögött értek be 4. helyen. Holnap “B” döntőben folytatják a versenyt, 9:38-kor.

Szintén a “B” döntőben folytatják a versenyt a női kétpárevezős magyar csapat. Szabó Katalin (Vác VEC) és Gyimes Krisztina (Győri VSEK, edzőjük Halmainé Mészáros Éva) a reményfutamukban 1mp-cel lecsúszva értek célba a dán és belarusz hajó mögött, így holnap reggel 9:48-kor mérettetnek meg ismét.

A legnépesebb versenyszámban ezen az Eb-n a férfi egypárevezősök között Széll Domonkos (Csepel EK, edzője Bene László) a középdöntőben a 6. helyen ért be, így neki is a “B” döntőbeli folytatás maradt.