Skip to main content

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet szervezésében május 25-én ragyogó napsütésben került sor az evezős sport magyarországi alapítójáról, gróf Széchenyi Istvánról elnevezett emlékversenyre, a „Hív a Duna” Gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Tízevezős MEFOB 2024-re.

Fotók: Danubius Nemzeti Hajós Egylet

A verseny szombat reggel a hagyományokhoz híven az I. világháborúban elesett hősi halott evezőseink emlékére állított emlékkövek koszorúzásával kezdődött.

A nap folyamán négy családi-baráti, két iskolai, 16 céges, 7 önkormányzati és 11 egyetemi csapat, köztük 3 női tízevezős egység mérte össze erejét. A sportolók 500 és 1000 méteres távokon versenyeztek, olykor egy rövid záportól felfrissülve, de a nap nagy részében kellemes napsütés kísérte őket.

A futamok alatt az evezős ergométereket is kipróbálhatták, a versenyzést és szurkolást követően pedig gulyást és almás pitét ebédelhettek. Az eredményhirdetés után a csapatok kellemes fáradtsággal és az „egy hajóban eveztünk, egy hajóban evezünk” érzéssel indultak haza a Margitszigetről.