Szabados Dezső Emlékverseny

A verseny időpontja: 
vasárnap, 2010, October 3 - 06:00
A verseny helyszíne: 
Margitsziget - Szentendrei-sziget kerülés
A verseny rendezője: 
MESZ Túraevezős Bizottság
Nevezési díj: 
nincs
Nevezési határidő: 
vasárnap, 2010, October 3 - 06:00
Letöltések: 

A verseny útvonala: Indulás a Külker Evezős Klub stégjéről (1656,5 fkm) reggel 6 és 8 óra között. A Margitsziget, majd a Szentendrei-sziget megkerülése, összesen 84 km. Cél a Külker Evezős Klub stég vonalában. Fordítás a Szentendrei sziget északi csúcsán, ahol az evezősök bemondják sportegyesületük nevét és a hajó számát, legkésőbb 14 óráig. Célba érkezés legkésőbb 18 óra 15 percig. A helyszínen.
Értékelés: Az indítás és a célba érkezés között eltelt időt a szintidőkhöz viszonyítva állapítjuk meg melyik hajó milyen színű jelvényre jogosult.

Előzetes nevezés esetén lehetőség van a DNHE stégtől indulva, és oda érkezve teljesíteni a versenyt!

 
Nevezés: a helyszínen.

 
Értékelés: Az indítás és a célba érkezés között eltelt időt a szintidőkhöz viszonyítva állapítjuk meg melyik hajó milyen színű jelvényre jogosult.

NŐI csapatok: + 1 óra, VEGYES csapatok: + fél óra.
A versenyen bármilyen hajótípusban lehet indulni.
A kiemelt kategóriák csúcsaihoz képest a legjobb időt evező csapat vándorkupát kap. Egyesületi pontversenyt számítunk: kék jelvény 3, piros jelvény 2, zöld jelvény 1 pont.
Versenyszabályok: A versenyt a Margitsziget megkerülésével kell kezdeni. Fölfelé a Szentendrei-sziget mellett a kiságban, lefelé a nagyágban kell haladni. A hajó legénységét a verseny közben cserélni, növelni vagy csökkenteni nem szabad. A hajóegységen belüli csere megengedett.
A résztvevő hajók vontatása, vitorla használata, motorral hajtás vagy bármilyen mestersége segítség igénybevétele esetén a csapatot kizárjuk.
A versenyen hajót cserélni nem szabad; lapátot, kocsit, ételt és italt azonban a parton bárhol át lehet venni.
A verseny szabályainak betartását az útvonal különböző pontjain ellenőrizzük, illetve ellenőriztetjük.