tengeri evezés

„Ha valamit bevállalok, nincs olyan, hogy nem viszem végig” - rangos elismerésben részesült Domonkos Ágnes

Komárom Esztergom Megye Sportjáért díjat vehetett át Domonkos Ágnes, a Tata Tóvárosi Vízisport Egylet titkára. A klub mindenese, lelke, motorja már az egyesület harminc évvel ezelőtti születésénél is bábáskodott, és új, távlati tervei vannak, méghozzá az eljövendő olimpiai sportággal, a tengeri evezéssel.

Tengeri evezés a Lupa Beachen!

A Decathlon Road Show keretében LaszloBoats NZ tengeri evezős hajókkal tudtok evezni a Lupa-tavon szeptember 12-én, vasárnap. Gyertek, evezzetek egy jót és népszerűsítsük közösen az evezést! Az eseményre való regisztrációt követően ingyenesen léphettek be a Lupa Beach-re, ahol számos egyéb sport is elérhető lesz. Regisztráció: ezen a linken.

Hír kategóriák: 

Tengeri evezés a Tatai Regattán!

Új korszakához érkezett a Tatai Regatta! A hagyományos tókerülő verseny mellett a tengeri evezős hajóosztály versenybe állításának történelmi pillanatát szervezik a tataiak.

A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet idén július másodikán a 24. evezős regattának ad otthont, de a magyar evezés történetének több, mint 125 éves múltjában, elsőként szervezheti meg a tengeri hajók hivatalos versenyét (nem hivatalos keretek között a VVSI szervezett már tesztversenyt a Velencei-tavon).

Hír kategóriák: 

A párizsi olimpián még műsoron lesz a könnyűsúlyú kétpárevezés, viszont a tengeri evezés még nem

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Végrehajtó Bizottsága mai ülésén döntött a 2024-es párizsi olimpia programjáról. A koronavírus-járvány okozta megszorítások miatt bár több sportág javasolt új diszciplínákat, a NOB Végrehajtó Bizottság úgy döntött, hogy új diszciplínák bevezetését nem támogatja. Így a tengeri evezés sem lesz a 2024-es olimpia programján. Viszont a 2024-es párizsi játékokon a Tokióban is programon lévő 14 evezős versenyszám kerül megrendezésre, tehát egyelőre marad a könnyűsúlyú könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszám.