world rowing

Pandémia, stabilitás, olimpia: a nemzetközi evezés jelene és jövője - interjú Szántó Évával

Szántó Éva, a MESZ általános alelnöke továbbra is tagja a Nemzetközi Evezős Szövetség (World Rowing) Végrehajtó Bizottságának. Részt vett a tokiói olimpia evezős versenyeinek előkészítésében, lebonyolításában is. Interjúnkban szó esik az olimpiai kvóták számának csökkenéséről, és arról is, hogy a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokon várhatóan miért csak 1500 méter lesz a versenytáv.

Sportdiplomáciai sikerek – Szántó Éva továbbra is tagja a Nemzetközi Evezős Szövetség Végrehajtó Bizottságának, és az Európai Evezős Szövetség elnökségének

A Nemzetközi Evezős Szövetség szombaton megtartott 2021. évi online kongresszusán Szántó Évát a MESZ általános alelnökét, a World Rowing Végrehajtó Bizottságának tagját a kongresszus 2025-ig megerősítette pozíciójában. A szervezet elnökét, Jean-Christophe Rollandot is újra választották négy évre szól a mandátuma. A kongresszuson bejelentették, hogy huszonhat év után 2022. január elsejével leköszön az ügyvezető igazgatói posztról Matt Smith, helyére Vincent Gaillard lép.

FISA Edzői Konferencia online!

A Nemzetközi Evezős Szövetség által szervezett Edzői Konferencia az idén online formában kerül megrendezésre, lehetőséget adva ezzel sokkal szélesebb körben az edzők részvételére.

A szakmai tanácskozás november 27-én kezdődik, és december 6-ig tart.

A programsorozat tartalmaz video-prezentációkat, valamint élő, interaktív Zoom online konferencia modulokat.