Vb

Női dublónk és para-evezősünk Pető Zsolt zárta szereplésünket a linzi Vb-n

A győri Pető Zsolt a tizenhetedik, női kétpárevezős egységünk a huszonegyedik helyen végzett a linzi világbajnokságon.

A PR1 paraevezős egypárak 'C' döntőjében Pető Zsolt ötödik helyen tudott célbaérni, amivel összesítettben a 17. helyet szerezte meg a linzi Világbajnokságon! Gratulálunk Zsoltnak és edzőjének, Nagy Gábornak!

Hír kategóriák: 

Galambos Péter világbajnoki ezüstérmes!

Újabb remek eredményt ért el a könnyűsúlyú egypárevezősben versenyző Galambos Péter, Európa-bajnokunk egy fantasztikusan csillogó ezüstérmet szerzett az év legfontosabb és legnagyobb versenyén! Könnyűsúlyú kettesünk is remekelt: Furkó Kálmán és Szabó Bence az U23-as Európa-bajnoki bronz után a felnőtt mezőny negyedik legjobb egysége lett idén!

Világbajnokság: a döntőben Galambos Péter, nagyot ment Pető Zsolt

Európa-bajnokunk magabiztosan menetelt a Linzben zajló Világbajnokság fináléjába, Galambos Péter pénteken 13 óra 55 perckor rajtol a legjobb hat között. Para-evezősünk Pető Zsolt remekül húzott a mai versenynapon, teljesítménye C döntőt ért. A nőknél dublónk és perorunk is a D döntőben folytathatja.

Hír kategóriák: 

Döntőbe jutott férfi könnyűsúlyú kettesünk a Vb-n, Galambos Péter továbbra is szárnyal

A férfi könnyűsúlyú számok hozták a legnagyobb magyar sikereket a Linzben zajló Világbajnokság szerdai versenynapján: Szabó Bence, Furkó Kálmán összetételű perorunk a döntőbe jutott, Európa-bajnok egypárevezősünk Galambos Péter pedig magabiztosan nyerte a negyeddöntőt.

Hír kategóriák: 

Vírus állította meg a Simon-Juhász párost a Vb-n, Pétervári-Molnár Bendegúz nagy csatában maradt le a legjobb 24 közé jutásról

Az olimpiai számokban normálsúlyú kettesünk Simon Béla betegsége miatt hazautazik a Világbajnokságról, a normálsúlyú egypárak között versenyző Pétervári-Molnár Bendegúz az EFGH negyeddöntőben folytathatja, női normálsúlyú dublónk a reményfutamból próbálhatja meg ismét a továbbjutást. Ugyanez igaz férfi könnyűsúlyú kettesünkre.

Hír kategóriák: 

Galambos Péter és női kettesünk már a legjobb huszonnégy között a Vb-n

Európa-bajnok könnyűsúlyú evezősünk Galambos Péter Linzben is szárnyal, rajt-cél győzelemmel jutott tovább. Polivka Dóra és Krémer Eszter ugyancsak továbblépett a legjobb huszonnégy közé. Pétervári-Molnár Bendegúz, a Juhász-Simon páros - azaz normálsúlyú kettesünk - valamint para-evezősünk Pető Zsolt a reményfutamban harcolhatja ki a továbbjutást a linzi Világbajnokságon.

Galambos Péter rendkívül magabiztos versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott a könnyűsúlyú egypárevezősök előfutamában, így a legjobb 24 közé jutott! Gratulálunk!

Hír kategóriák: 

Hét magyar egység áll rajthoz a vasárnap kezdődő Világbajnokságon

Vasárnap veszi kezdetét a linzi Világbajnokság, ami az elmúlt 3 év legfontosabb evezős versenye. Nem csupán azért, mert minden évben a nyolc napos Vb a szezon legnagyobb és eredmények szempontjából is legjelentősebb versenye, amely előtt a Világkupák csak évközi állomásoknak számítanak. Az idei Vb egyben kvalifikációs Világbajnokság is, ami annyit takar, hogy minden olimpiai számban a legjobb helyeken végző egységek (ez a szám egységenként változik) kvótát szereznek országuknak a 2020-as, tokiói olimpiára. Így tehát minden egyes számban teljes mezőny indul, komoly téttel.

Hír kategóriák: