Szántó Éva

Pandémia, stabilitás, olimpia: a nemzetközi evezés jelene és jövője - interjú Szántó Évával

Szántó Éva, a MESZ általános alelnöke továbbra is tagja a Nemzetközi Evezős Szövetség (World Rowing) Végrehajtó Bizottságának. Részt vett a tokiói olimpia evezős versenyeinek előkészítésében, lebonyolításában is. Interjúnkban szó esik az olimpiai kvóták számának csökkenéséről, és arról is, hogy a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokon várhatóan miért csak 1500 méter lesz a versenytáv.

Sportdiplomáciai sikerek – Szántó Éva továbbra is tagja a Nemzetközi Evezős Szövetség Végrehajtó Bizottságának, és az Európai Evezős Szövetség elnökségének

A Nemzetközi Evezős Szövetség szombaton megtartott 2021. évi online kongresszusán Szántó Évát a MESZ általános alelnökét, a World Rowing Végrehajtó Bizottságának tagját a kongresszus 2025-ig megerősítette pozíciójában. A szervezet elnökét, Jean-Christophe Rollandot is újra választották négy évre szól a mandátuma. A kongresszuson bejelentették, hogy huszonhat év után 2022. január elsejével leköszön az ügyvezető igazgatói posztról Matt Smith, helyére Vincent Gaillard lép.

A Végrahajtó Bizottság tagjává választotta Szántó Évát a FISA

Kiemelkedő sportdiplomáciai sikert ért el a magyar evezős sport a FISA Kongresszusán, melyet Linzben, a világbajnokságot követően tartottak.

Nagy öröm, hogy a Nemzetközi Evezős Szövetség tagszervezetei túlnyomó többséggel a Végrehajtó Bizottság tagjává választották Szántó Évát.

Gratulálunk Éva és jó munkát kívánunk!

Hír kategóriák: 

Szántó Évát újabb négy évre elnökségi tagjának választotta az Európai Evezős Szövetség

Luzernben nem csak a pályán, hanem a sportdiplomáciában is nagy sikert ért el a magyar evezés!

Az Európa-bajnokság ideje alatt ülésezett az Európai Evezős Szövetség (ERC) közgyűlése, amely újabb négy évre elnökségi tagjának választotta Szántó Évát, aki ezentúl a titkári feladatokat is ellátja a szervezetnél.

Szántó Évát tavaly a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) az események megszervezéséért és lebonyolításáért felelős bizottság (Events Commission) elnökének választották.

Szívből gratulálunk, jó munkát és további sikereket kívánunk!