Luzern

Galambos Péter döntőbe jutott a luzerni Európa-bajnokságon

Galambos Péter magabiztos fölénnyel, végig vezetve nyerte meg középfutamát a könnyűsúlyú egypárak mezőnyében, ezzel bejutott a vasárnap 10:15-kor megrendezésre kerülő Eb-döntőbe! Emlékezhetünk rá, hogy a váci evezős számára remekül indult a szezon, hiszen néhány héttel korábban aranyérmet szerzett a plovdivi Világkupán, reméljük Luzernben is fényesen csillogó érem kerül a nyakába.

Pétervári-Molnár Bendegúz délelőtt hatodik lett a normálsúlyú egypárak negyeddöntőjében, így a délutáni C/D középfutamba jutott, ahol ötödik helyen zárt, így holnap 8:30-kor a D döntőben állhat rajthoz.

Hír kategóriák: 

Európa-bajnokság: Pétervári-Molnár és Galambos továbbjutott, a Simon-Juhász páros óriásit küzdött és C döntős

A luzerni evezős Európa-bajnokság első napján Pétervári-Molnár Bendegúz és Galambos Péter továbbjutott, a Simon Béla, Juhász Adrián páros heroikus küzdelemben mindössze négy századmásodperccel maradt le az elődöntőről.

Európa-bajnokság, első nap: Pétervári-Molnár és Galambos továbbjutott, a Simon-Juhász páros óriásit küzdött és C döntős
Hír kategóriák: 

Pénteken kezdődik Svájcban az Evezős Európa-bajnokság

A festő szépségű luzerni Rotsee idén a megszokottól eltérően nem világkupának, hanem a sportág kontinensviadalának ad otthont. Rendkívül népes mezőny gyűlt össze, közel hatszáz versenyző áll rajthoz kétszáznegyven egységben, összesen harminchat országból, ami mutatja, hogy egy igen nagy kaliberű rendezvénynek nézünk elébe. A versenyzés a pénteki előfutamokkal kezdődik és vasárnap délutánig tart.

Magyarországot az Eb-n három egység képviseli, valamennyi rendkívül jó emlékekkel térhetett vissza Luzernbe.

Hír kategóriák: