ifi válogatott

Megkezdte szereplését a magyar csapat a Jeunesse Kupán

A magyar csapat szerda este érkezett meg a Jeunesse Kupa helyszínére, az észak-olaszországi Corgeno-ba. A három napos verseny ma a női nyolcasok futamával kezdődött. A megmérettetésen tizennégy ország több mint háromszáz evezőse vesz részt. A magyarok nyolc számban indulnak.

A Coupe de la Jeunesse a korosztály harmadik legnagyobb megmérettetése, nemzetközi felhozó verseny a fiatal, még nem vb-szintű versenyzőknek. A magyar csapat javarészt elsőéves ifikből és a legerősebb serdülőkből áll, akik már a jövő évi világbajnokságra való felkészülés jegyében állnak rajthoz.

Bravúros ötödik helyezéssel zárta a magyar férfi nyolcas az esseni Ifjúsági Európa-bajnokságot

Az Ifjúsági Európa-bajnokságok történetében sporttörténelminek tekinthető döntőbe jutását remek szerepléssel koronázta meg a magyar ifjúsági nyolcas, amely nagyon kemény fináléban az ötödik helyet harcolta ki.

Ifjúsági válogatott csapathírdetés

Az április 29-én Szegeden lezárult válogatási időszakot követően a Magyar Evezős Szövetség örömmel hirdeti ki az Ifjúsági Válogatott keret névsorát.
Ifjúsági Európa-bajnokság – Franciaország, Gravelines május 26-27.
Az idei Ifjúsági Európa-bajnokságra a hazai mezőny szakágankénti legjobb kisegységeit alkotó versenyzők szereztek indulási jogot, ahol egyben a idei Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpia kvalifikációs helyekért is harcba szállnak a kontinens legjobbjaival.

Hír kategóriák: