A MESZ Elnökségének ajánlása az új kormányrendelettel összhangban az edzések újra indítására vonatkozóan

Tisztelt Klubvezetők!
Kedves Edzők és Evezősök!

A 2020. április 30-án megjelent kormányrendelet (170/2020. (IV. 30.) értelmében május 4-étől kezdődően az egész ország területén újra indulhatnak a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzések.

Budapest sajnos még mindig szigorúbb korlátozások alá esik, hiszen itt jelentősen nagyobb a fertőzésveszély és a megbetegedések száma, mint vidéken. Ennek ellenére a vidéki klubok számára is az óvatos "újrakezdést" javasoljuk, hiszen itt sem csökken a megbetegedések száma csak lassabb mértékben növekszik, mint a fővárosban.

A Magyar Evezős Szövetség Elnöksége azért mindannyiunk biztonsága érdekében a legnagyobb körültekintés és a fokozatosság szem előtt tartásával tanácsolja a klubok újra nyitását a higiéniai előírások és óvintézkedések további szigorú betartása mellett.

Kérjük az alábbi ajánlásokat ne csak a sportolókra, hanem az edzőkre és minden munkatársa vonatkoztassátok.

Javaslatok és ajánlások a klubok és az edzések "újra nyitásához":

- minden korosztály számára megengedett az edzés látogatás, de a veszélyeztetett korcsoportoknak (65 év felett) továbbra sem ajánljuk a lakhely elhagyását (edzőkre, klubvezetőkre, egyéb munkatársakra is javasoljuk vonatkoztatni)

- az edzéshelyszínre történő első belépéskor kérdezzétek ki a sportolókat a családban, illetve környezetükben az elmúlt hetekben esetlegesen előforduló megbetegedésekről

- kis csoportokban javasoljuk az edzések megtartását és csak az legyen a telepen, akinek muszáj (tervezzétek előre a csoportokat)

- tartsátok a 1.5 - 2 m távolságot, edzésidőn kívül a szájmaszk használata javasolt

- tömegközlekedés használatát továbbra sem javasoljuk (gyalog, kerékpár, szülői segítséggel javasoljuk megközelíteni az edzéshelyszínt)

- edzéshelyszínre érkezéskor a kézfertőtlenítés (60% alkoholtartalmú fertőtlenítő) és/vagy alapos szappanos kézmosás javasolt

- minden testi kontaktust (kézfogás, ölelkezés, stb.) kerüljetek

- továbbra sem javasoljuk a helyiségek azaz a konditermek, zuhanyozók, öltözők, közösségi helyiségek használatát (mellékhelyiségek, kilincsek stb. fertőtlenítésére kiemelt figyelmet fordítsatok)

- vidéken további 1-2 hétig csak egy-, kétpárevezősben vagy kettesben javasoljuk a vízi edzéseket. Budapesten ezt egészen a kijárási korlátozás fenntartásáig, azaz a további kormányzati enyhítés idejéig javasoljuk fenntartani

- motoros kíséret engedélyezett

- minden közös használatú eszközt (beleértve hajókat és lapátokat is), folyamatosan fertőtlenítsétek

- javasoljuk, hogy legyen a telepen 1-2 lázmérő és rutinszerűen ellenőrizzétek a sportolókat és a munkatársakat is

- minden koronavírusos megbetegedést továbbra is azonnal jelezzetek a MESZ-nek (fotitkar@hunrowing.hu)

A versenynaptárt a fenti friss rendelet alapján, újra tárgyalja a héten az Edzőbizottság és az Elnökség.

Kérdés esetén állunk rendelkezésre.

Jó munkát kívánunk!
Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Hír kategóriák: