Csapatban győzelmet szerzett, 1000 méteren nagyon kicsivel maradt le a bronzéremről Tóth Balázs ez értelmi sérültek világjátékán

Csapatban győzött, 1000 méteren nagyon kicsivel maradt le a bronzéremről Tóth Balázs ez értelmi sérültek világjátékán

A magyar paraevezős a 2000 méteren szerzett aranyérme után 1000 méteren is versenyben volt a dobogóért, vegyes váltóban versenyen kívül induló nemzetközi csapat tagjaként szerzett győzelmet az ausztráliai Brisbane-ben.

Az INAS Global Games 2019-en magyar idő szerint ma hajnalban rendezték evezős ergométeren az 1000 méteres versenyszámot, amelyen Tóth Balázs 4. helyezést szerzett. Korábbi világbajnokunk nagyon szoros versenyben küzdött a bronzéremért, az első négy helyezett alig több mint két másodpercen belül érkezett célba.

Tóth Balázs 4x500 méteres vegyes váltóban egy versenyen kívüli nemzetközi egységben (Lorena Funia, Olaszország; Priscilla Russel, Ausztrália; Giulio Guerra, Olaszország; Tóth Balázs, Magyarország) is rajthoz állt. A hét csapatos mezőnyben 7:06,8-as idővel Balázs egysége szerezte meg a győzelmet.

„Balázs ma is nagyon bizonyítani akart, kicsit bosszantotta a negyedik helyezés. Nagyon sajnálom, hogy csapatban csak versenyen kívül indulhatott, de presztízsből így is nagyon odatette magát, a váltóban befejező emberként két másodperces előnnyel behozta a csapatot az első helyre” - értékelte Tóth Balázs teljesítményét Nagy Gábor para-szakág vezető.

Tóth Balázs egy aranyéremmel, egy negyedik és egy ötödik helyezéssel zárta az evezős ergométer versenyt az értelmi sérültek világjátékán.

Szívből gratulálunk az MTK Budapest versenyzőjének Tóth Balázsnak, edzőjének Simon Tamásnak és Nagy Gábor para-szakág vezetőnek!