Aranyérmet nyert Tóth Balázs az INAS Global Games-en

Aranyérmet nyert Tóth Balázs az INAS Global Games-en - a magyar versenyző az evezős ergométer 500 méteres versenyszámában győzött Ausztráliában

Az értelmi sérültek világjátékán október 17-én kezdődtek meg az evezős ergométer versenyei, Tóth Balázs mindjárt az első napon aranyérmet szerzett Brisbane-ben!

Balázs a 2000 m-es versenyszámban 5. helyen végzett 7:23,4 idővel, alig egy órával később 500 méteren 1:32,7 idővel holtversenyben az ecuadori Xavier Manobandoval megosztva aranyérmet szerzett.

„Az első futam nem úgy jött össze Balázsnak ahogy szerette volna, kicsit elizgulta és az utolsó 800 méteren kicsit szétesett a mozgása, de 500 méteren nagyon koncentráltan végig vezetve tudta azt csinálni amit kértem tőle megvolt a tempó, lendület és minden csapásnál figyelt a technikára is” - értékelte Balázs teljesítményét Nagy Gábor, para-szakág vezető.

Pénteken magyar idő szerint hajnali 2:40-kor és 3:55-kor még egy egyéni 1000 m és egy csapat váltó (500 m) vár Balázsra!

Az október 12-19. között zajló értelmi sérültek világjátékán tizenöt sportágban közel ötven ország több mint 1000 versenyzője méri össze tudását.

Gratulálunk!
További sikereket kívánunk!
Hajrá magyarok!