Egyetemi Európa Játékok 2020

A 2019. évi Nyári Universiadén (az Egyetemek Olimpiáján), valamint a 2018. évi Coimbrában megrendezett 4. EEJ-n elért eredmények reményt adnak arra, hogy legkiválóbb egyetemi sportolóink a jövő évi nemzetközi egyetemi sporteseményeken ismét bizonyíthassák tehetségüket, képességeiket. A 2020. évi Egyetemi Világbajnokságok (EVB) mellett az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében jövőre ötödik alkalommal kerül megrendezésre Belgrád (Szerbia) városában az Európai Egyetemi Játékok (EEJ) (eug2020.eu) július 12-25. időszakban.

Az EUSA által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt. Így ez az esemény alkalmat adhat arra, hogy az Ön felsőoktatási intézménye európai színtéren is megmutassa elkötelezettségét a sport iránt, illetve a megszerzett kiemelkedő eredményeivel itthon és Európában is növelje elismertségét ezzel is hozzájárulva az intézmény pozitív imázsához.

Mellékelten küldünk egy rövid tájékoztatót az 5. EEJ-n való részvételre vonatkozóan, mely tartalmazza a sportágakat, valamint a legfontosabb nevezési határidőket.

A versenyeken azok az 1990. január 1. és 2003. december 31. között született sportolók vehetnek részt, akik valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy diplomájukat 2019-ben, illetve 2020-ban a Játékokat megelőzően szerezték.

Részvételi szándék esetén a korábbi évekhez hasonlóan a MEFS vállalja az előzetes nevezések benyújtását, szükség esetén szakmai támogatást nyújt a név szerinti nevezések elkészítéséhez, valamint az utazás megszervezéséhez. Vállalja továbbá a fejenkénti 30 EUR regisztrációs díj megfizetését az EUSA részére, és a kapcsolattartást az EUSA-val és a Szervező Bizottsággal. A részvételi költségek (utazási költség, biztosítás, 65 EUR/fő/éj részvételi díj – a teljes ellátást tartalmazza) a résztvevőket terhelik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kosárlabda és vízilabda sportágban a MEFS – a szövetségi megállapodásoknak megfelelően a MEFOB győztes férfi és női kosárlabda csapatot, valamint férfi vízilabda csapatot automatikusan nevezi az EEJ-re. A részvételi jogosultság EUSA általi visszaigazolása esetén a MEFOB győztes kosárlabda csapatok részvételének teljes költségét, a vízilabda csapat esetében a részvételi díjat az érintett szövetségek finanszírozzák.

Amennyiben intézményük részt kíván venni az eseményen, kérjük, hogy a részvételi szándékot a konkrét sportág(ak) és a tervezett versenyszám(ok) megnevezésével 2019. december 15-ig jelezzék a MEFS iroda részére (kapcsolattartó: Kovács György, 0630 943 7278, iroda@mefs.hu).

CsatolmányMéret
PDF icon Tájékoztató levél.pdf109.13 KB