Galambos Péter és női kettesünk már a legjobb huszonnégy között a Vb-n

Európa-bajnok könnyűsúlyú evezősünk Galambos Péter Linzben is szárnyal, rajt-cél győzelemmel jutott tovább. Polivka Dóra és Krémer Eszter ugyancsak továbblépett a legjobb huszonnégy közé. Pétervári-Molnár Bendegúz, a Juhász-Simon páros - azaz normálsúlyú kettesünk - valamint para-evezősünk Pető Zsolt a reményfutamban harcolhatja ki a továbbjutást a linzi Világbajnokságon.

Galambos Péter rendkívül magabiztos versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott a könnyűsúlyú egypárevezősök előfutamában, így a legjobb 24 közé jutott! Gratulálunk!

Pétervári-Molnár Bendegúz negyedik lett a normálsúlyú egypárevezősök előfutamában a tavalyi Vb ezüst-, és bronzérmese mögött. Bende hétfőn a 16:15-kor rajtoló reményfutamban próbálhatja újra a legjobb 24 közé jutást. Sok sikert kívánunk!

Simon Béla és Juhász Adrián a férfi normálsúlyú kettesek előfutamában hatodik helyen ért be, így reményfutamba jutott. Párosunk hétfőn 12:07-kor próbálhatja újra a legjobb 24 közé jutást. Sok sikert kívánunk!

Pető Zsolt a paraevezős PR1 egypárak előfutamában állt rajthoz ma délután, ahonnan közvetlenül csupán egyetlen egység jutott tovább a középfutamba. Zsolt stabil ötödik helyen érkezett célba, így a reményfutamban próbálhatja újra a legjobb 12 közé jutást, amit szerdán 12:23-kor rendeznek meg. Sok sikert kívánunk!

A magyarok szerepléséét egyébként Polivka Dóra és Krémer Eszter kezdte meg a Linzben. Női kettesünk az előfutamban egy jó rajtot követően harmadik helyen versenyzett, majd a mexikói egységet jócskán maguk mögött hagyva tudható volt már a továbbjutás, így egy nyugodt második 1000 métert követően negyedik helyen érkeztek célba, kivívva ezzel a legjobb 24 közé jutást! Gratulálunk!

Hír kategóriák: