Hét magyar egység áll rajthoz a vasárnap kezdődő Világbajnokságon

Vasárnap veszi kezdetét a linzi Világbajnokság, ami az elmúlt 3 év legfontosabb evezős versenye. Nem csupán azért, mert minden évben a nyolc napos Vb a szezon legnagyobb és eredmények szempontjából is legjelentősebb versenye, amely előtt a Világkupák csak évközi állomásoknak számítanak. Az idei Vb egyben kvalifikációs Világbajnokság is, ami annyit takar, hogy minden olimpiai számban a legjobb helyeken végző egységek (ez a szám egységenként változik) kvótát szereznek országuknak a 2020-as, tokiói olimpiára. Így tehát minden egyes számban teljes mezőny indul, komoly téttel.

A magyar csapat szerdán érkezett Ausztriába a verseny helyszínére, a mai nap kiegészülve férfi ketteseinkkel. A csapat felkészülésével kapcsolatban minden rendben halad, a versenyzők és edzőik készen állnak a megmérettetésre.

Magyarország hét egységgel képviselteti magát a Világbajnokságon. A csapat összeállítása, és az olimpiai kvalifikációs rendszer a következő:

-Polivka Dóra és Krémer Eszter: normálsúlyú kettes; 11 egység kvalifikál a VB-ről.
-Preil Vivien és Gadányi Zoltána: normálsúlyú kétpár; 11 egység kvalifikál.
-Simon Béla és Juhász Adrián: normálsúlyú kettes: 11 egység kvalifikál.
-Pétervári-Molnár Bendegúz: normálsúlyú egypár: 9 egység kvalifikál.
-Pető Zsolt: paraevezős PR1 egypár: 7 egység kvalifikál.
-Galambos Péter: könnyűsúlyú egypár
-Szabó Bence és Furkó Kálmán: könnyűsúlyú kettes

Az eseményt, mint minden FISA versenyt a www.worldrowing.com oldalon lehet követni. Ha minden igaz, élő videóközvetítés lesz minden egyes futamról a Vb során.

A Magyar Evezős Szövetség facebook-oldalán is jelentkezünk hírekkel.

Szurkoljunk közösen a válogatottunknak!
HAJRÁ MAGYAROK!!

Hír kategóriák: