Siska Bettina fantasztikus - döntős az Ifi VB-n! Női dublónk megnyerte a C döntőt Tokióban

Siska Bettina fantasztikus teljesítménnyel döntős az Ifjúsági Vb-n, női dublónk megnyerte a C döntőt, férfi kétpárunk a B döntőben zárja szereplését

Egypárevezősben ezúttal is kiemelkedőt nyújtott Siska Bettina, aki magabiztosan jutott a versenyszám A döntőjébe. Női kétpárunk a C döntőt megnyerve zárta szereplését, férfi dublónk pedig a B döntőbe kvalifikálta magát.

A női egypárevezősök között folytatta remek szereplését Siska Bettina. Halmainé Mészáros Éva tanítványa az előfutamához hasonlóan az elődöntőben is fantasztikusan szerepelt. Az Arrabona evezőse stabilan a második helyen haladt és meg is tartotta pozícióját a célvonalig, így az A döntőbe jutott Tokióban! “Bettina a negyedik legjobb idővel jutott a döntőbe, az ukrán Európa-bajnokra 15 másodpercet vert, még jobban teljesített, mint az előfutamban. A korábbi legjobbjához képest 24 másodpercet javított. Kiegyensúlyozott, technikailag jobb, mint valaha” – értékelte az Arrabona evezősének remeklését Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.

Férfi dublónk, azaz Szilágyi Konrád és Szklenka Bence az elődöntőben állt rajthoz Tokióban. Mácsik Miklós tanítványai a táv nagy részén az ötödik helyen eveztek, azonban egy remek finissel jelentősen megelőzték az új-zélandiakat, úgy, hogy egyébként az A döntőt jelentő harmadik hely sem volt messze tőlük. A váci kétpár, tehát a B döntőben zárja szereplését az ifi Vb-n! “Nagyot mentek a fiúk a nehezebbnek bizonyuló elődöntőben.”

Női kétpárevezősünk: Galcsó Flóra és Elek Boróka a C döntőben bizonyított, amelyet remek finissel nyert meg. Ficsor László csapata a táv nagy részén a második helyen haladt, az utolsó résztávon azonban lehajrázta a spanyolok egységét és egy szoros befutóval az első helyen ért célba a C döntőben, azaz a 13. helyen zárta az Ifjúsági Világbajnokságot! “Flóra és Boróka ezúttal is a legjobbját hozta. Irgalmatlan nagy meccset vívtak a spanyolokkal”.

Mindenkinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Hajrá magyarok!

A magyar csapat és eredményei:
Férfiak
Kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence. Edző: Mácsik Miklós
Nyolcas: Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely (kormányos: Király Anna, tartalék: Pálfai Csikó). Edző: Dani Zsolt.

Nők:
Egypárevezős: Siska Bettina. Edző: Halmainé Mészáros Éva.
Kétpárevezős: 13. Galcsó Flóra, Elek Boróka. Edző: Ficsor László.
Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

Hír kategóriák: