Ifi Világbajnokság: döntőben a magyar férfi nyolcas, női kétpárevezősünk talpra állt és ismét bizonyított

Ifi Világbajnokság: döntőben a magyar férfi nyolcas, női kétpárevezősünk talpra állt és ismét bizonyított

A Tokióban zajló korosztályos Vb harmadik versenynapján is kitettek magukért a magyar evezősök: a férfi nyolcasunk a fináléba jutott, a nőknél pedig Galcsó Flóra és Elek Boróka kétpárja a C döntőben való részvételt harcolta ki.

A magyar ifi nyolcas remekül hasított a korábbi előfutamban, Dani Zsolt csapatának (Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely, kormányos: Király Anna) péntek hajnalban pedig már a reményfutamban volt jelenése. Az öt egységet felvonultató futamban az első négy pozíció ért A döntőt. A mieink a versenytáv nagy részén stabilan a második helyen eveztek, az amerikaiak mögött, valamint a lengyelek és a kínaiak előtt. Utóbbi két egységgel karöltve szoros befutót produkált a magyar nyolcas: hét tizedmásodpercen belül futott be a három hajó, Lengyelország, Magyarország, Kína sorrendben, azaz a mieink a harmadik helyen jutottak be az A döntőbe. A horvátok pedig elbúcsúztak a további küzdelmektől. „Végig másodikként jöttek a mieink, az utolsó ötszázon besűrűsödött a mezőny, az Eb ezüstérmes lengyelekkel óriási csatát vívtunk, az Eb 4. horvátok pedig kiestek” – utalt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány a Vb minőségi mezőnyére. „A rajt nem sikerült olyan jól, ugyanakkor a fiúk el se tudták képzelni, hogy ne jutnának tovább. Maradtak tartalékok a srácokban, zsinórban harmadszor jutott döntőbe korosztályos világversenyen a magyar nyolcas!”

Szerencsére nem szegte Galcsó Flóra és Elek Boróka kedvét a csütörtöki kedvezőtlen döntés, amikor a legjobb tizenkettőbe jutás helyett a legfeljebb a C döntőért küzdhettek. Magyar idő szerint péntek hajnalban a FEC és a Danubius versenyzője valamennyi egység közül a legjobban vette a rajtot a C/D elődöntőben. „Ez volt az erősebb futam, óriási verseny volt, látványos finissel, jól mentek a lányok. Az utolsó 250 méteren négy hajó küzdött egymással, az ausztrálok rákot fogtak, Flóra és Boróka pedig a románokat megelőzve bejött a második helyen”.
Dublónk magyar idő szerint szombat hajnalban áll rajthoz az Ifjúsági Világbajnokság C döntőjében.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!
Hajrá magyarok!

Eredménykövetés, élő közvetítés itt:
http://www.worldrowing.com/events/2019-world-rowing-junior-championships/

A magyar csapat
Férfiak
Kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence. Edző: Mácsik Miklós
Nyolcas: Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely (kormányos: Király Anna, tartalék: Pálfai Csikó). Edző: Dani Zsolt.

Nők:
Egypárevezős: Siska Bettina. Edző: Halmainé Mészáros Éva.
Kétpárevezős: Galcsó Flóra, Elek Boróka. Edző: Ficsor László.
Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

Hír kategóriák: