Siker és dráma kétpárevezőseinknél, parádés férfi nyolcas - helyzetjelentés az Ifi vb-ről

A Tokióban zajló Evezős Ifjúsági Világbajnokság második versenynapján három magyar egység volt érdekelt, férfi kétpárevezősünk a legjobb tizenkettő közé jutott, női dublónk hiába végzett második helyen az előfutamban, egy rejtélyes körülmény miatt elvették tőlük a továbbjutást, férfi nyolcasunk parádésan helytállt az előfutamban.

Férfi kétpárevezősünk, azaz Szilágyi Konrád és Szklenka Bence elődöntőbe jutott, miután a második helyen ért célba reményfutamban. Jó csapatnak szerencséje is van, tartja a mondás, ezt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány is megerősítette: „A görögök vezető helyen akkora rákot fogtak, hogy eltört a lapátjuk”. A hellén dráma eredményeként a spanyolokat üldöző magyarok bejöttek a továbbjutást jelentő második helyre! A váci dubló magyar idő szerint szombat hajnalban áll rajthoz a legjobb tizenkettő között.

Női dublónk viszont óriási drámát élhetett át Tokióban. Galcsó Flóra és Elek Boglárka magabiztosan versenyezve a második helyen jött be a reményfutamban, a célba érkezést követően azonban jött a fekete leves. „A próbamérlegelésnél pótsúlyt raktunk az egyébként teljesen új hajóba, ami mégis könnyebb lett a célba érkezés után, 40 dekát fogyott a hajó, ezért utolsó helyre sorolták az egységet. A döntés megviselte a csapatot, volt már hasonló eset a vb-n, a görögök futamgyőztesként kerültek az utolsó helyre, állítólag a meleg és a sós levegőnek lehet ilyen hatása. Flóra és Boróka a legjobbját hozta, így különösen tragikus a visszasorolás”. A C/D elődöntőben magyar idő szerint péntek hajnalban állnak rajthoz lányaink. A C/D elődöntőben magyar idő szerint péntek hajnalban állnak rajthoz lányaink.
Sok erőt, kitartást kívánunk a folytatáshoz Flórának, Borókának és edzőjüknek Ficsor Lászlónak!

Jól ment férfi nyolcasunknak is, féltávig vezettek a briteknek (!), azonban az angolok ezt követően átvették a vezetést és kivívták döntőbe jutást, ezzel együtt is mindössze négy másodperccel maradtak el a mieink az első helyezettől, úgy hogy érdemben sem a kínaiaktól, sem a horvátoktól nem kellett tartaniuk. „Mi vettünk vissza, így is terveztük, nem akartunk belemenni a finisbe, 1500 méterig mentünk az angolokkal, végül a negyedik legjobb időt eveztük. Ez rendkívül biztató, a horvátok elengedték az előfutamot, de nagyon vigyázni kell majd velük, az Eb-n is hasonlóan csinálták.” A Juhász Tamás, Király Miklós, Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely, kormányos: Király Anna alkotta egységünk magyar idő szerint péntek hajnalban rajtol a reményfutamban.

Eredménykövetés, élő közvetítés itt:
http://www.worldrowing.com/events/2019-world-rowing-junior-championships/

A magyar csapat
Férfiak
Kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence. Edző: Mácsik Miklós
Nyolcas: Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely (kormányos: Király Anna, tartalék: Pálfai Csikó). Edző: Dani Zsolt.

Nők:
Egypárevezős: Siska Bettina. Edző: Halmainé Mészáros Éva.
Kétpárevezős: Galcsó Flóra, Elek Boróka. Edző: Ficsor László.
Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

Mindenkinek gratulálunk és további sikereket kívánunk!
Hajrá magyarok!

Hír kategóriák: