Női szkiffesünk és dublóink nyitották szereplésünket a tokiói Ifjúsági világbajnokságon – Siska Bettina az ötödik legjobb idővel jutott az elődöntőbe

Női egypárevezősben remek időt ment Siska Bettina! Halmainé Mészáros Éva tanítványa féltávig a harmadik helyen haladt, majd megelőzte kínai ellenfelét és magabiztosan az elődöntőt érő második helyen ért célba új hajójában. „Már az edzőtáborban is érzékelhető volt, hogy nagyon erős” - értékelt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány. „Az erőtartalékai már a vízen is kijönnek, a technikáját a koncentrációját kellett összeszedni, jól időzítették edzőjével a formát.” Siska Betti az ötödik legjobb idővel jutott a középdöntőbe, az idei Európa-bajnokságon dobogós ukrán versenyző például tovább sem jutott, az Arrabonás lány öt másodpercet vert rá!

Dublóinknak nagyon nehéz dolga van Tokióban, mind a férfi, mind a női szám a legnépesebb mezőny vonultatja fel.

A férfiaknál egyetlen egység juthatott tovább a középdöntőbe az előfutamokból. Szilágyi Konrád és Szklenka Bence a többi között a meglehetősen erős olasz egységgel került azonos előfutamba. Mácsik Miklós tanítványai a negyedik helyért voltak versenyben, végül az ötödik pozícióban zártak, a reményfutamban harcolhatják ki a legjobb tizenkettő közé jutást.

Női dublónk, azaz Galcsó Flóra és Elek Boróka is meglehetősen nehéz előfutamba került: a korosztályos Európa-bajnok litvánokkal és a részben világbajnok kínaiakkal kellett versenyezniük, úgy, hogy innen csak egy egység juthatott tovább. Ficsor László tanítványai mindvégig a negyedik pozícióban haladtak és meg is tartották helyüket. A FEC-es és a Danubiusos lány a reményfutamban vívhatja ki a továbbjutást.

„A pálya lötyögős, technikás, az első 1000 méter oldal-, a második 1000 tolószeles”. Nem mellesleg a jövő évi olimpia evezős versenyeit is itt tartják majd.

Az ifi vb második napján férfi nyolcasunk is megkezdi szereplését, Dani Zsolt legénysége a hírek szerint jól megy az edzéseken.

A magyar csapat:
Férfiak:
Kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence. Edző: Mácsik Miklós
Nyolcas: Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely, kormányos: Király Anna; tartalék: Pálfai Csikó. Edző: Dani Zsolt.

Nők:
Egypárevezős: Siska Bettina. Edző: Halmainé Mészáros Éva.
Kétpárevezős: Galcsó Flóra, Elek Boróka. Edző: Ficsor László.
Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Hajrá magyarok!

Hír kategóriák: